Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 30.03.2015.
21:42
Tanjug A

"Najbolje je da se Šešelj preda"

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškog tribunala Rasim Ljajić izjavio je da je za Vojislava Šeselja najbolje da sam ode u Hag i preda se.

Tanjug
Ljajić: Šešelj čini medveđu uslugu sebi

- Svako opiranje će umanjiti šansu da kasnije bude pušten. Ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama, čini sebi medveđu uslugu - rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a. Ljajić je naveo da, nakon odluke Žalbenog veća Haškog tribunala, Srbija očekuje odluku Pretresnog veća, nakon čega će moći da govori o narednim koracima.

- Ono što je najvažnije jeste da se očuva politička i društvena stabilnost - istakao je Ljajić.

Prema njegovim recima, kada u jednom predmetu postoji toliko pravnih presedana - od odlaska Šešelja u Hag, puštanja, pa zatim današnje odluke - onda je svaka politička implikacija ovih dogadaja legitimna i realna.

- Ne možete nikog da uverite da nema političkih implikacija. Važno je da hladne glave uđemo u sve ovo, da ne dajemo značaj koji događaj nema - naglasio je on.

Komentarišući izjavu advokata Tome File da bi Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mogao da Srbiji uvede sankcije ako ne isporuči Šešelja, Ljajić navodi da ne veruje da su moguće radikalne zabrane.

- Srbija je sve svoje obaveze prema Tribunalu završila. Nemamo nijedno sporno pitanje u odnosima sa Hagom - poručio je Ljajić.

Artman: Tribunal kriv za cirkus oko Šešelja

Bivša portparolka Tribunala u Hagu Florens Artman izjavila je da Srbija treba da pozove Tribunal da što pre donese presudu Šešelju, ali i istakla da je Tribunal kriv za cirkus koji je nastao u slučaju Šešelja.

- Logično je bilo da promene odluku, ali je trebalo da misle o tome ranije, s obzirom na to kako se Šešelj ponaša, kao i na činjenicu da je u Srbiju vraćen bezuslovno. Sada je to žalosno, svejedno - izjavila je Artman za televiziju B92.

Ona je ocenila i da će Haški tribunal verovatno insistirati na ponovonom izručenju lidera SRS-a Vojislava Šešelja. Prema njenim rečima, malo je verovatan scenario da se Šešelju sudi u odsustvu, jer je, kako je istakla, običaj da osuđeni budu prisutni, pogotovo što je lider radikala pokazao veliko nepoštovanje prema sudu.

- Ne verujem da će mu biti dozvoljena specijalna forma suđenja - ocenila je Artman i dodala da će u ovom postupku biti natezanja.

Srbija, kako je Artman navela, treba da pozove Tribunal da što pre donese presudu Šešelju i da je žalosno što se Tribunal ovako ponaša, te da nema objašnjenja zašto presuda nije doneta.

- Tribunal takođe ne poštuje ni žrtve, i odgovoran je za ovaj cirkus. Ovo je nezgodna situacija za Srbiju, jer je on nevin dok se ne dokaže da je kriv. Ključno pitanje krize je da se objavi njegova presuda - zaključila je Artman.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.03.2015. 21:48
najbolje je da se vi samo-ukantate, dundjeri nijedni!
Ponedeljak 30.03.2015. 22:59
Najbolje Vojvodo da ti uznes malo odmora i odes lepo na odmor kod Putina, nema ovde vise leba, Srbija je puna izd/ajnika i prodanih dusa! A Tribunal moze da te povuce za patku! To ti je najbolje resenje!
Ponedeljak 30.03.2015. 21:51
Sta se sad necka , a kako onomad se sam nudio !? ideal "seseljovaca" sada ne bi da brani srpstvo !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online