Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 01.04.2015.
12:26
Tanjug A

"Milanoviću, dođi u Srbiju, upoznaj 250 hiljada proteranih u Oluji"

Srbija sa Hrvatskom želi najbolje moguće dobrosusedske odnose, a Zoranu Milanoviću svako dobro, rekao je du sredu ministar za rad Aleksandar Vulin koji je hrvatskog premijera pozvao da prevlada svoju sujetu, dođe u Beograd i ovde kaže sve šta misli o Srbima i Srbiji.

Tanjug
Objasniti Srbima zašto su morali da beže iz Hrvatske: Zoran Milanović

On je poručio Milanoviću da rešenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusedskih odnosa za ostalim zemljama u regionu.

Reagujući na Milanovićevu izjavu o zahtevu Žalbenog veća Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu tog suda, Vulin je hrvatskog premijera podsetio da njegov srpski kolega Aleksandar Vučić nema problem da dođe u Hrvatsku i kaže šta misli.

 Dođite kod nas, upoznajte  250.000 proteranih iz Oluje - kazao je Vulin novinarima u Jabuci kod Pančeva.       

Objasnite tim proteranim Srbima, kazao je, da oni nisu Hrvatsku napustili iz  ekonomskih razloga, već da su bežali pred jamom i ustaškim generalom, bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom, koga, kako je rekao, Milanović naziva "anđelom".

- Dođite, objasnite im i obiđite neki naš grob, mi ćemo vas razumeti, umemo da praštamo, dođite i zanemarite svoju sujetu i nemojte tako loše govoriti o Srbiji, Srbija vam nije neprijatelj - poručio je Vulin.

Vulin je primetio i da kad god neko u Hravatskoj izgubi izbore on prvo pomisli da mu se to dogodilo jer nije dovoljno glasno kritikovao Srbiju ili nije dovoljno loše govorio o Srbiji i Srbima.

- Nije, gospodine Milanoviću, izbore ste izgubili jer vam je ekonomska situacija loša, zato što vam se bankarski sistem raspao, zasto što imate previše nezaposlenih, niste izgubili izbore zasto što niste dovoljno loše govorili o Srbiji - naveo je ministar.

"Probelmi u Hrvatskoj se ne rešavaju kritikovanjem Srbije2

On je hrvatskom premijeru poručio i da probleme u Hrvatskoj neće rešiti kritikovanjem Srba i Srbije, te da neće postati ni bolji čovek ni bolji političar tako što će se na Srbiju bacati kamenjem.

Vulin je kazao da je aktuelnoj vlasti žao što Milanović "nije uspeo da savlada svoju sujetu" i dođe u Beograd na samit koji je u decembru održan sa kineskim premijerom.

Tanjug
Milanović je izgubio izbore jer nema hrabrosti: Aleksandar Vulin

- Mi mu (Milanoviću) želimo svako dobro, da Hrvatska napreduje, ona je naš sused i želimo najbolje moguće odnose - rekao je i dodao da bi Milanović, da bi pobedio na nekim budućim izborima morao da radi ono što se u Srbiji radi.

- On je izgubio izbore jer nema hrabrosti da sprovede reforme koje mi sprovodimo, izgubio je izbore zasto što nema hrabrosti da se ponaša kao što se ponaša naš predsednik vlade - a to je da pokuša da održi najbolje moguće odnose sa svima u regionu, a ne da pokušava da se svađa sa svima i svoju sujetu stavlja ispred interesa sopstvene države - rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.04.2015. 13:08
Овај Вулин је Србин исто колико и Милановић! Доказ за то је пуна србија крватских фирми! Овде се мало препуцавају за народ!
Sreda 01.04.2015. 12:44
Da dođu svi da vide koliko je izbeglica u Srbiji a neka izbroje u svojim zemljama koliko je izbeglica pobeglo iz Srbije. Dokle će vlast da dozvoljava da raznorazne svetske protuve kaljaju ugled Srbije i optužuju nas za sva zla ovoga sveta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online