Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.04.2015.
10:33
Tanjug, Srna A

"Gotovina je ustaša, a Hrvatska neka me demantuje"

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da stoji iza svih ocena koje je izneo o Hrvatskoj i da bi voleo da ga bilo ko iz Zagreba demantuje i kaže da Ante Gotovina nije ustaša i da u akciji hrvatske vojske "Oluja" nije proterano 250.000 Srba.

Tanjug
Neće da se izvinjava, stoji iza svega što je rekao: Aleksandar Vulin

- Ako sam rekao nešto što nije tačno, a vezano je za progon Srba iz Hrvatske, za ustaštvo generala Gotovine i neuspešne reforme, neka me isprave - rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

On je ponovio da je Gotovina ustaša i da bi volio da čuje iz Hrvatske da je biti ustaša - uvreda. - Ako kažu da nije, izviniću se - rekao je Vulin.

- Čovek treba uvek da pođe od toga da je grešan i da greši, ali treba svoje greške da proveri i prepozna. Ako sam time što sam Milanoviću predložio da sprovede reforme i tako dobije izbore - evo izvinjavam se. U redu, nemojte da sprovodite reforme- rekao je Vulin.

On je novinarima nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima Republike Srpske, rekao da je pažljivo analizirao svoje izjave, da uvek govori istinu, te da bi s toga, kako je rekao, bilo zanimljivo da mu neko kaže šta nije istina u onome što je rekao.

- Ako sam pogrešio time što sam rekao da je 250.000 Srba proterano iz Hrvatske i da nisu došli iz ekonomskih razloga ili zbog elementarnih nepogoda već bežeći pred ratom. Ako je to greška, vole bih da mi objasni kako se stvorilo 250.000 izbeglica. Ako sam rekao da je Ante Gotovina ustaša, ja bih voleo da čujem da nije i izviniću se - naveo je Vulin.

Kada je reč o "Oluji", Vulin je naglasio da je Međunarodni sud pravde utvrdio da su u ovoj akciji hrvatske vojske izvršeni zločini.

Na pitanje novinara da li je svestan kakve je posledice imala njegova izjava i da li smatra da je ona doprinela odluci o povlačenju ambasadora Hrvatske iz Beograda, Vulin je zapitao zar razlog tome nije paljenje hrvatske zastave u Beogradu.

- Ja 20 godina govorim da je on (Šešelj) velika štetočina i da je njegova politika pogrešna - podsetio je i dodao da je i pre puštanja iz Haga upozoravao šta će se ako dođe do toga desiti, odnosno da će to dovesti do destabilizacije zemlje, kao i regiona.

POVEZANE VESTI

Petak 03.04.2015. 12:10
hvala ti cigane,oči si nam otvorio...mi uopšte ne bismo znali da je gotovina ujka
Petak 03.04.2015. 11:43
Он јесте уст-аша, без улажења у детаље! А ти си Вулине онда че-тник? Или комуњара? Или си и ти скривени уст-аша, пошто радиш против српског народа! Ако те не демантују онда си и ти уст-аша!
Petak 03.04.2015. 14:06
Pogrijesio si mnogo samo u jednom Vuline , nije protjerano 250 0000 Srba nego je protjerano 420 000 Srba. Korpus delikt.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online