Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 07.04.2015.
22:51
Večernji list A

"Ne sumnjam da će Kosovo otvoriti svoju ambasadu u Beogradu"

Republika Srbija je de fakto priznala Republiku Kosovo, njene granice, dokumenta i zakone, izjavio je zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tačiu intervjuu za Večernji list, dodajući da će formalno priznanje uslediti kao deo procesa evrointegracija.

Reuters
Srbija je priznala Kosovo: Hašim Tači

- Srbija je već priznala kosovske dokumente, granice, zakone, izbore i ovo je način da, korak po korak, takođe prizna i Republiku Kosovo, kao deo procesa evropskih integracija - rekao je Tači.
 

Tači je rekao da će Vlada Kosova ispuniti sve obaveze iz sporazuma u Briselu, pošto su oni u skladu sa Ustavom Kosova i podržavaju teritorijalni integritet zemlje.

- Na kraju tog procesa, nemam sumnje da će Kosovo otvoriti ambasadu u Beogradu i sa Srbijom imati dobre susedske odnose - rekao je on.

- Da li će to biti u ovom mandatu ili sledećem, to zavisi od Srbije i toga koliko brzo želi da prihvati stvarnost. Jer, de fakto, Srbija je priznala Kosovo - rekao je Tači.

Upitan postoje li garancije da Srbija neće pristupiti Uniji ako ne prizna Kosovo, Tači je rekao da je jasno da će članice EU i mnogi parlamenti imati vrlo konkretan zahtev da Kosovo i Srbija u potpunosti normalizuju svoje odnose i da će tek onda moći da se pridruže EU.

- To su jasno i javno i privatno rekli mnogi evropski političari - dodao je Tači.

- Srbija zna da put do članstva prolazi kroz priznavanje Kosova i potpuno pomirenje sa susedima, kao što su Hrvatska i Bosna -  rekao je on.

- Bosna je postala veća Srbija nego što je sama Srbija kada je u pitanju priznanje Kosova - ocenio je Tači.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 22:57
кад сам ја слободан продо косово моште отварате шта ги оћете. једном кад сам пустео американци да уђу на косово неће после их истерамо ни са дидити
Sreda 08.04.2015. 08:58
to je samo pitanje dana... ko ne veruje - nek se seti "umetničkog performansa" o ademu jašariju i pretorijanaca koji su to sve čuvali, spremni da u-biju ako stigne naredba ? policija srbije u sred pašaluka čuva slike zlikovca koji im je kolege čerečio po KiM ??? A tad su im plate bile oko 300 evra ? Danas - za 400 - 500 evra - ub*ijaće nas kao kučiće.... bez problema...
Sreda 08.04.2015. 06:21
administrativni prelaz gnjido nije sto i granicni pojas , o tome a i svemu ostalom bi trebo razmisliti , dok je srpske krvi i duse nece te biti mirni zbog zla Koje ste nam nanijeli , pa vi izvolite , sto vam se isplati , bicete bombardovani u svim svjetskim institucijama i zakonima pravnim , nije za vas ni kuca ni stala vec ljivada i krava ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online