Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 14.04.2015.
22:27
Tanjug A

"Igra i sukob sujeta unutar Haškog tribunala"

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hašim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da Vlada Srbije ne može da pomogne u rešavanju problema sa privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja i zahtevom da on bude vraćen u Hag.

Tanjug
Mi se jedini ponašamo odgovorno: Bravo za Srbiju

Ljajić je, u izjavi za televiziju N1, novonastalu situaciju okarakterisao kao "igru i sukob sujeta" unutar samog Haškog suda i dodao da je Srbija jedina koja se u svemu tome odgovorno ponašala.

Tužilaštvo je ranije danas uputilo Žalbenom veću Haškog tribunala hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja. U predlogu koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, od Žalbenog veća se traži da naloži Pretresnom veću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

- Od početka sam tvrdio da je ovo uslovno rečeno igra, sukob sujeta unutar suda, na relaciji tužilastvo- sud, odnosno ovo je sukob sudije Antonetija kao predsedavajućeg Pretresnog veća i i tužioca Serža Bramerca i taj sukob se nastavlja sa današnjim stavom - rekao je Ljajić i dodao da se ta "igra nastavlja" i da je jedina strana koja se u tome odgovorno ponašala Srbija.

- Jedina strana koja se odgovorno ponašala je Srbija, mi smo ispunjavali ono što jeste naša obaveza, da ni na koji način Vojislav Šešelj ne trpi posledice i prema Tribunalu smo ispunjavali ono što je bila naša dužnost - rekao je Ljaljić.

Na pitanje šta se može učiniti po pitanju toga što Šešelj odbija da Tribunalu dostavi medicinske nalaze, on je kazao da Vlada Srbije ne može da ulazi u to i da je reč o odnosu tribunala i samog Šešelja.

Kako je kazao, Srbija može da posmatra i prati celu situaciju, dok se od nje ne zatraži da nešto učini. On je rekao da očekuje da se "ova igra nastavi" i da treba sačekati da se vidi šta će Pretresno veće da uradi. Kako je kazao, ovakva situacija može da potraje i teško je predvideti dalje poteze.

"Očekivano puštanje Hadžića"

Govoreći o privremenom puštanju na slobodu Gorana Hadžića, Ljajić je kazao da je ta odluka očekivana, s obzirom da je već tri puta ponošen takav zahtev.

- Postojali su potpuno opravdani razlozi za tako nešto, obzirom na težinu bolesti Hadzića, odluka je očekivana i na mestu je - rekao je Ljajić i naglasio da će Hadzić biti pod strogim nadzorom i da će mu biti pružena medicinska nega.

- To je onaj postupak koji je važio manje više za sve ostale haške optuženike.Svako narušavanje pravila povlači obavezu Srbije da o tome obavesti tribunal - poručio je Ljajić.

Na pitanje ima li novih detalja u vezi sa istragom i time ko je Hadžiću pomagao sedam godina u bekstvu, Ljajić je kazao da ne može ništa više da kaže u odnosu na ono što je saopštio ranije, da pravih rezultata istrage nema i da se još uvek ne zna ko je pomogao.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.04.2015. 02:21
слобдан је практичарски осново хашки трибунал кад је потписо сарадњу са њи
Sreda 15.04.2015. 00:34
ништа бело не би да ја слободан несам потписо сарадњу са хашки трибунал. верово сам да ће све депортају само мене не. ал ми завалила ЦИЈА на крај баладу. кој ће кога него свој својга.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online