Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.04.2010.
19:48
Tanjug A

Priština snižava cene poziva ka Srbiji

U Prištini će uskoro sniziti cene poziva jednog od kosmetskih provajdera prema operaterima u centralnoj Srbiji. Signal MTS-a dobili žitelji Štrpca, a signala Telekoma Srbije ima još u centru Gračanice, Goraždevcu i Osojanu.

Predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović izavio je da će u Prištini uskoro sniziti cene poziva jednog od kosmetskih provajdera prema operaterima u centralnoj Srbiji.

"Trebalo bi da minut razgovora košta devet centi u saobraćaju sa centralnom Srbijom", rekao je Stojanović Tanjugu, dodajući da ne misli da je to trajno rešenje.

"Moje mišljenje je da to nije trajno rešenje jer oko toga nije konsultovana druga strana i to može da bude samo gaašenje požara i to čak možda i benzinom", rekao je Stojanović.

On je danas, petog dana od isključenja mobilnih operatera Srbije na Kosovu i Metohiji, razgovarao sa kosmetskim premijerom Hašimom Tačijem i direktorima Pošte i Telekoma Kosova i uskoro najavio predlog opštine Gračanica za rešenje problema nastalih isključivanjem srpskih operatera.

Signal Mobilne telefonije Srbije u ponedeljak uveče su dobili žitelji Štrpca, a signala Telekoma Srbije ima još u centru Gračanice, Goraždevcu i Osojanu.

Zbog isključenja srpskih operatera otežan je delimično i rad Pošte Srbije na Kosmetu.

Direktor pošte Ranđel Nojkić ne misli da su srpski operateri isključeni samo zbog pravnih razloga, kako tvrde u Prištini.

"Način na koji su to uradili govori da zakon uopšte nije poštovan. Krenuli su nasiljem, krenuli su onim što se poslednje radi, što jasno govori da im je cilj da izvrše još jedan pritisak na kosovske Srbe", rekao je Nojkić.

Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja i Dom zdravlja u Gračanici su uveli vanredne patronažne preglede pošto peti dan ne primaju pozive pacijenata nakon što su telefoni 038/81633 i 038/81694 ukinuti, saopštio je Dom.

Kako je navedeno, Dom je kupio dve linije lokalnog mobilnog operatera IPKO - telefoni +386 49 719192 i +386 49 719243.

O tome je i javnost obaveštena preko interneta i lokalnih medija, ali problem je što su i telefoni pacijenata isključeni.

U Gračanici je u toku akcija podele besplatnih kartica Pošte i telekoma Kosova. U toj instituciji tvrde da su u poslednja nekoliko dana podelili 2.500 besplatnih kartica na centralnom Kosovu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online