Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.04.2015.
22:13
Blic.rs A

Hoćemo istinu: Ko je prosuo kafu u avionu Vlade Srbije?

Vladin avion kojim je predsednik Nikolić neuspešno pokušao da odleti u Rim nije imao nikakav kvar na motoru, kako su tvrdili njegovi saradnici. Pravi razlog zbog koga su Tomislav Nikolić i njegov tim morali juče da se vrate sa pola puta i otkažu posetu papi Franji mnogo je bizarniji: osoblje aviona prosulo je kafu na instrument-tablu, zbog čega su morali da se vrate za Beograd,piše list "Blic".

Reuters
Osoblje aviona krivo za dramu:Tomislav Nikolić nije stigao do pape Franje

- Let je krenuo bez problema. Pilot je podigao letelicu na propisanu visinu i prebacio na autorežim. Tada je uobičajeno da se putnicima posluži kafa, ali je neko od osoblja slučajno prosuo kafu po instrument-tabli. Pilot i stjuardesa su hitno počeli da brišu tablu i nehotice su aktivirali izvlačenje krilaca, kada je avion počeo da se trese i da gubi visinu - kaže sagovornik lista "Blic" iz Vlade.

- Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija zbog kvara na motoru. Verujte da smo u jednom trenutku bukvalno padali kao kamen. Verujte da sam još u šoku i, što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan - ovim rečima je predsednikova savetnica za medije Stanislava Pak odmah po dolasku u Beograd opisala svoju verziju događaja kod Livna u BiH, kada je Vladin "falkon 50“ doživeo nezgodu.

Leti i sa dva motora

Stručnjak za avijaciju Petar Vojinović objasnio je juče da "falkon" ima tri motora, i da je bez problema mogao da leti i sa dva, koja su radila.

Kako bi izbegao tragediju, pilot je ručno pokušao da stabilizuje letelicu.

- Krenuo je u poniranje, što je dovelo do prave panike među saradnicima predsednika Nikolića. Sigurno im nije bilo nimalo prijatno, ali je pilot uspeo da avion stabilizuje posle desetak sekundi. Međutim, zbog prekršene procedure morao je da se vrati u Beograd. Avion je u potpuno ispravnom stanju sleteo na beogradski aerodrom, što su utvrdili i inspektori Direktorata za civilno letenje, koji su odmah izvršili uviđaj - objašnjava izvor "Blica", i dodaje da će kompletan izveštaj o letu biti završen najverovatnije u ponedeljak.

Savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić izjavio je juče po dolasku u Beograd da je avion "falkon 50" poleteo oko osam sati ujutro, i da je jedan motor nešto kasnije tokom leta otkazao.

- Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Preživeli smo pravu dramu, a u Beograd smo nepovređeni sleteli samo zahvaljujući prisebnosti i veštini pilota i kopilota - tvrdio je Mrkić.

POVEZANE VESTI

Subota 18.04.2015. 22:56
Летећи циркус Монти Пајтона.
Nedelja 19.04.2015. 00:02
teta dragica očijukala sa pilotom kad joj se omaknu šoljica!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online