Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 19.04.2015.
21:31
Tanjug A

Vujović: MMF priznaje rezultate Vlade Srbije

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je u nedelju uveče da je u razgovoru sa najvišim zvaničnicima Svetske banke i MMF-a ocenjeno da je Srbija ostvarila znacajan napredak i da MMF priznaje grešku u prognozi deficita.

Tanjug
MMF priznaje fantastične rezultate Srbije:Dušan Vujović

Vujović, koji boravi u Vašingtonu na prolećnom zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), rekao je za RTS da je tokom razgovora ocenjeno da je Srbija ostvarila znacajan napredak, ali da je potrebno učiniti više na fiskalnoj konsolidaciji, kao i da je fond spreman da napravi reviziju projekcije ekonomskog rasta i da će to biti u domenu malo iznad nule.

- Potpisali smo dva zajma, završavamo ovaj četvorogodišnji period vrlo uspešno i čini mi se da pripremamo jako dobru liniju projekata koji će se realizovati u okviru narednog četvorogodišnjeg programa - koji pocinje 1. jula - rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da to budu projekti koji podržavaju strukturne reforme, koje su najvažniji deo reformi u Srbiji.

Komentarišući prognoze MMF-a da bi Srbija ove godine mogla da završi sa recesijom, Vujović je rekao da je najvažnije da je na makromonetarnom i makrofisklanom nivou sve u redu.

- Mi smo ostvarili fantasticne rezultate koje MMF priznaje. Posle uključivanja rezultata za takozvanu opštu državu, imamo svega 25 milijardi za prvi kvartal, što je manje od 40 odsto od očekivanog deficita. Fond sa zadovoljstvom priznaje svoju grešku, on je projektovao 55,7, to je skoro 2,5 puta manje - rekao je Vujović.

On je dodao da fond i dalje upozorava na opasnost, ali da je spreman da napravi reviziju projekcije ekonomskog rasta i da ce to još uvek biti u domenu malo iznad nule.

- Očekujemo da vidimo kakvi će biti rezultati Železare 'Smederevo' sa novim menadžmentom, kakvi će biti rezultati takozvanog hemijskog kompleksa, kakvi će biti rezultati Bora i ostalih velikih proizvođača, i kako ćemo završiti privatizacije koje sada ulaze u kritičnu fazu - 20 plus 70 preduzeca ulaze u kriticnu fazu - rekao je ministar za RTS, dodajući da će to uticati na ekonomski rast, zaposlenost i sve ostalo.

Prema njegovim rečima, očekuje se da velika javna preduzeća, pre svega EPS i Železnice, budu spremna da stave na sto program restrukturira, koji će biti osnova da se podrži program.

- Očekujemo i napredak u prvim koracima reforme javne administracije. U planu je da ćemo ćemo to prevazići tokom misije koja traje od 29. aprila do 30. maja  - rekao je Vujović.

Delegaciju Srbije na sastanku u Vašingtonu, predvodi guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković, saopštila je ranije centralna banka.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.04.2015. 21:37
Stvarno Ministre Vujovicu? Pa mene je neko slagao da je taj MMF isturena ruka fassisticko-naciisticke amerike koja nas vec godinam unistava, a oni u stvari hoce da nam dignu plate i penzije!!!!!!!! A u koja sam ja budala, covece, ej, zamisli samo!
Nedelja 19.04.2015. 21:46
xa xa....kakva drzava.odakle se ovoliko nakoti talog ljudski.mi smo sampioni sveta po broju
Ponedeljak 20.04.2015. 00:50
sad ispade da tim sline iz Bugojna nešto i zna?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online