Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 26.04.2015.
10:21
Tanjug A

Stefanović: Da li je Janković umislio da je svetac?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju ujutru da će se MUP konsultovati sa tužilaštvom u vezi sa eventualnim ponovnim pokretanjem slučaja samoubistva prijatelja ombudsmana Saše Jankovića, koje se dogodilo 1993.

Tanjug
Ministar ne odustaje od Saše Jankovića iako je rekao da je slučaj zastareo

Upitan u jutarnjem programu televizije Pink kako komentariše zahteve porodice da se slučaj ponovo pokrene, Stefanović je rekao da će se konsultovati s tužilaštvom u vezi s tim, koje će opredeliti da li postoji osnova za ponovno pokretanje istrage

- Mi nemamo nikakav drugi element osim stava tužilaštva da možemo da radimo tako nešto. Ne znam da li postoji neki sudski lek, da li bi nekome mogli da se žale, ali kada je reč o MUP-u u ovom trenutku nemamo nikakve osnove da pokrenemo istragu - rekao je Stefanović.

Ministar je upitao i da li je svaki negativan tekst u kojem se nešto  reispituje zapravo napad, ističući da u javnosti postoje dvostruki standardi po kojima je određenim slučajevima to napad, a u ostalim osnovana kritika.

- Ne znam zašto bi se Janković plašio istrage, što provejava iz njegovih izjava. Ne znam da li je sebe doživeo svecem. Saša Janković je Saša Janković, a institucija Zaštitnika građana je institucija Zaštitnika građana. Nešto iz života Jankovića može da se dovede u sumnju, kao šte se svima od nas može dogoditi. Ne znam zašto je problem da mu se neko pitanje postavi - rekao je Stefanović.

On je dodao i da je MUP objavio sav materijal o tom predmetu od 1993. jer bi, kako kaže, u protivnom neko rekao da policija namerno nije našla dokumentaciju u vezi s tim predmetom jer nešto krije.

Na pitanje da li je bezbednost Zaštitnika ugrožena, kao što se navodi u pojedinim medijima, Stefanović nije želeo da se izjasni o tim detaljima, poručivši da MUP preduzima sve korake da proveri sve navode iz svih prijava.

- Kada je reč o MUP-u, nastavićemo profesionalno da radimo posao i niko neće biti ugrožen, a proveravamo sve navode i utvrdićemo da li je to tačno - rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.04.2015. 20:18
Šta reći o današnjim izdaj/nicima i prevarantima koji nas krišom uvode u NATO? Šta reći o tim moralnim protuvama koji su životima nevinih žrtava branili Kosovo i tražili da se nastavi rat sa NATO do poslednjeg Srbina? Danas isti ti političari prodaju Kosmet i nasilno nas uvode u NATO. I svi političari na vlasti i oni skotovi u opoziciji, koji su ove prve doveli na vlast, zalažu se da uđemo u NATO.Građani Srbije, braćo i sestre, građani i građanke, ustanite u odbranu naše nezavisnosti i slobode za koju su živote dali naši slavni preci. NE NATO! NE NATO - zato što su nas za/tro/vali osiromašenim uranijumom i danas svake godine 30.000 ljudi oboli od najtežih bolesti. To su nove žrtve NATO agresije. NE NATO- zato što će naši sinovi da ginu za interese Velikog Brata svuda po svetu gde ih pošalju Vol Strit špekulanti da intervenišu.
Nedelja 26.04.2015. 20:11
Mali skot od Miljacke je u decembru, uz saglasnost premijera Srbije, potpisao dokument IPAP (Individual Partnership Action Plan) i tako Srbiju, bez znanja javnosti i bez ikakve javne rasprave, praktično uveo u zlikovačku vojnu organizaciju NATO koji nas je, ako su to sadašnji političari zaboravili, a narod sigurno nije, nemilosrdno 78 dana bombardovali osiromašenim uranijumom i tako Srbiju doveli na sam rub biološkog opstanka.
Nedelja 26.04.2015. 20:11
Zašto su nas bombardovali? Zašto su nas bombardovali bombama sa osiromašenim uranijumom, koje ne mogu da se razlažu ni posle dve hiljade godina? Zašto su na Srbiju bacili 13.000 tona osiromašenog uranijuma i tako ispraznili svoje magacina?Zar Milošević nije bio njihov igrač? Glavni faktor mira na Balkanu? Zašto su ubili 2.000 civila i 1.008 vojnika? Zašto su ranili 5.000 civila? Zašto su ciljevi NATO zlikovaca bili mostovi u gradovima Vojvodine? Zašto su nam napravili štetu od 130 milijardi dolara, koju nikada nisu platili?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online