Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 26.04.2015.
17:06
Tanjug A

Evo novog Vučićevog obećanja

Zahvaljujući projektu Beograd na vodi biće zaposleno desetine hiljada ljudi, obezbediće se rast građevine i tercijalnog sektora i to će biti najlepši deo grada i Srbije kojim će svi biti ponosni, poručio je premijer Alekasndar Vučić.

Tanjug
Ko mu veruje? Aj, živi bili, pa videli...

- Veliki gradovi i velike zemlje izgrađeni su na velikim snovima čija je veličina deo ljudi zastrašivala. Zahvaljujući projektu Beograd na vodi uposlićemo desetine hiljada ljudi, obezbediti rast građevine i tercijalnog sektora, ovo će biti najlepši deo grada i Srbije i time cemo se svi ponositi - poručio je Vučić u pisanoj izjavi nakon potpisivanja Ugovora za projekat Beograd na vodi.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije Eagle Hills, koja je potpisala Ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji projekta Beograd na vodi, taj sporazum označava zvaničan početak projekta, spektakularnog gradskog središta duž reke Save. Investitor je kompanija za privatne investicije sa sedištem u Abu Dabiju, Eagle Hills, uz podršku Vlade Srbije.

Beograd na vodi se prostire na površini od oko milion kvadratnih metara, sa ukupnom građevinskom površinom od dva miliona kvadratnih metara. Posetioci su do sada mogli da steknu uvid u projekat Beograd na vodi u "Belgrade Waterfront Galeriji", a počev od danas, i u novom izložbenom štandu Beograda na vodi - Savanovi, destinaciji koja svim posetiocima pruža jedinstveno iskustvo života na vodi i obali reke Save.

Savanovu su izgradili i završili za četiri meseca lokalni izvođači građevinskih radova i ona pruža doživljaj onoga što će predstavljati život na vodi u Beogradu i primer je onoga što će se dešavati tokom izgradnje. Vrednost građevinskog projekta Beograd na vodi je tri milijarde dolara, a pored ostalog obuhvataće i najveći tržni centar i urbanu destinaciju na Balkanu čije je bruto građevinsko zemljište površine preko 140.000 kvadratnih metara.

Ta intergisana zajednica izgrađena prema master planu, sastojaće se iz vrhunskih stambenih jedinica, komercijalnih čvorišta, hotela visokih i srednjih kategorija, obrazovnih ustanova, službi za zdravstvenu zaštitu i niza zabavnih sadržaja.

"Vrhunski" projekat

Najupečatljivija karakteristika biće Kula Beograd, ikonični toranj koji gleda na reku Savu sa visine oko 200 metara.

Autori projekta predviđaju da će "Belgrade Waterfront" postati prekretnica u razvoju glavnog grada, time što će predstavljati vrhunsku destinaciju, kako za slobodno vreme, tako i za poslovne aktivnosti. Beograd na vodi je projektovan prema najvišim standardima održivosti i pored toga što će značajno doprineti vrednosti zemljišta i ugostiteljskom i maloprodajnom sektoru grada, predstavljaće katalizator za strane investicije u Srbiji u budućem periodu.

Projekat tokom izgradnje ima potencijal da generiše više od 20.000 radnih mesta i približno još toliko nakon njegovog završetka. Slični urbani megaprojekti mogu doprineti bruto domaćem proizvodu (BDP) gradova čak do pet odsto.

S obzirom na to da je osmišljen i projektovan prema međunarodnim standardima, Beograd na vodi biće model za poređenje u ekspanziji modernih gradova, sa težištem na očuvanje nasleđa, jačanje putne i saobraćajne infrastrukture i unapređivanje životne sredine, uz veliki centralni park površine 2,7 hektara i spektakularan bulevar koji će biti izgrađeni, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.04.2015. 17:09
Ma nek laze i nek ide u pm , evo i VOL nas laze godinama pa nikom nista !!?
Nedelja 26.04.2015. 17:28
Вучићу кур-чићу продао си Србију! Људи немају шта да једу а ти живиш као гроф, говедо једно! Боље сам иди да те ми не скидамо! И да не одеш нећеш још дуго вала, крај ти се брзо ближи!
Nedelja 26.04.2015. 17:29
Вучић је обећао да ће саградити и мост онде где река не пролази .Дали су нам многа обећања више њих него што их се могу сетити,али ниједно нису испунили осим једнога ; обећали су да ће нам узети земљу и узели су је .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online