Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.04.2015.
21:31 >> 22:01h
Tanjug A

Vučić: Napad na policiju užasna vest, pomoći ćemo Srpskoj!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je večeras napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i najavio da će Srbija pomoći Republici Srpskoj (RS) na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet. On je, gostujući na RTS-u, rekao da se već dva puta čuo sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Tanjug
Vučić: Užasna vest i za Srbiju, ne samo za Republiku Srpsku

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešca predsednici vlade i predsedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku, povodom napada na policijsku stanicu u Zvorniku, poručivši da je snažno potrešen vešću o najstrašnijem napadu u kojem je stradao policajac.

- Teško je u trenucima velike tragedije naći reči utehe za porodicu čoveka koji je posvetio život očuvanju mira i bezbednosti. U ime vlade Republike Srbije i svoje ime vama i porodici upućem iskreno saučešće - navodi se u telegram premijera Vučića.

Vučić je najavio da će Dodik zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS doputovati za dva dana u Beograd, gde će razgovarati, kako sa njim, tako i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Stefanović: Saučešće Lukaču, mere da se spreče slični napadi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je kolegi iz Republike Srpske Draganu Lukaču izjavio saučešće zbog pogibije policijskog službenika u napadu pripadnika vehabija u Zvorniku, ističući da MUP Srbije preduzima sve mere kako bi sprečio slične pojave na svojoj teritoriji i pružio podršku Republici Srpskoj u borbi protiv terorizma.

- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem i tom prilikom izjavio saučešće zbog pogibije policijskog službenika tokom napada pripadnika vehabija na policijsku stanicu u Zvorniku - rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Stefanović je rekao da se nada da će se dvojica ranjenih policijskih službenika što pre oporaviti. On je napomenuo da MUP Srbije preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečio slične pojave na svojoj teritoriji i pružio svu neophodnu podršku policiji Republike Srpske u borbi protiv terorizma.

- Republika Srbija, u saradnji sa svim zemljama regiona zapadnog Balkana, u okviru koalicije za borbu protiv ISIL, učestvuje u suzbijanju terorističkih pretnji - istakao je Stefanović.

Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, prema njegovim rečima, je užasna vest, kako za RS, tako i Srbiju.

U skladu sa Dejtonskim sporazumom, Dodik je, kako je ukazao, izrazio želju da Srbija pomogne. Vučić je kazao da će Srbija, na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet, pomoći RS finansijski i obaveštajno.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.04.2015. 21:37
Sad ce oni i u Cipuljic pa ti vedri Bogu !! Smradu jedan umjesto da ih kontrolises ti ich spasavas jos sa sve gnjide iz arbije a vidi sta oni rade srpskom narodu !! Di ti je onaj sto si ga dovuko neki dan , mozda je po njegovoj naedbi sve ovo !!? Konjuuuuuuuuuuuuu
Ponedeljak 27.04.2015. 23:04
политички "отац" овог го*вноједа нас је скоро убеђивао да нећемо више никад ратовати ?? полиција србије врши репресалије не би ли се Срби разоружали... и оно мало части што им је остало - треба предати окупатору на тањиру... они мисле да сви треба да буду као они... гамад смрдљива... кад сам ја још писао да Срби морају да се дозову памети и да НИКАКО не предају оружје... НИ ПО КОЈУ ЦЕНУ и не без борбе!!!!! Породици уб*ијеног Србина - најискреније саучешће !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online