Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.05.2015.
18:53 >> 21:42h
Tanjug A

Grad pravi štetu po Srbiji: Nastradali malinjaci, opustošena sela

Ivanjicu je zahvatilo jako nevreme praćeno gradom koje je nanelo velike štete poljoprivrednim kulturama u selima Butkovo, Bratljevo i Kumanica. Grad veličine oraha opustošio je nekoliko sela novovaroške opštine oko 17 časova, izjavio je Časlav Krstić iz sela Debelja (Nova Varoš). Nevreme je zahvatilo selo i visoravan Rudno, stotinak kilometara od Kraljeva, nanelo je veliku štetu tom kraju, posebno voćnjacima i usevima.

Tanjug
Mesta obelela, maline stradale: Meštanin Rudna Rastko Milošević pokazuje napadali grad

Ivanjica

Prema rečima predsednika Asocijacije proizvođača jagodastog voća Dobrivoja Radovića najviše su stradale malina i jagoda u Ivanjici.

- Da nisu delovali strelci protivgradne zaštite, šteta bi bila daleko veća - ocenio je Radović za Tanjug.

Prema rečima malinara Nenada Bogdanovića iz Kumanice, gradonosni oblak došao je iz pravca Golije, a grad je padao u nekoliko navrata i načinio velike štete malinjacima.

Nova Varoš

Časlav Krstić iz sela Debelja (N. Varoš) je precizirao da su opustošene mesne zajednice Božetići, Štipkovo, Ljepojevići, Trudovo, Bukovik i Debelja.

Krstić navodi da je grad padao oko 20 minuta i dodaje da od krompira i voća nije ostalo ništa.

- Grad je obeleo, teško da će imati stoka šta da pase jer je trava bukvalno samlevena. Nisam čuo da je dejstovala protivgradna zaštita, ali komšije kažu da su rakete stigle - naveo je Krstić.

Kraljevo

Meštanin Rudna Rastko Milošević rekao je da su jaka kiša i grad veličine oraha oštetili malinjake po kojima je taj kraj nadaleko poznat, a stradali su voćnjaci sa kruškama i jabukama, kao i pšenica i kukuruz.

- Nevreme je stiglo sa istoka, što se retko dešava, jer uglavnom dolazi sa Radočela i potrajalo je dobrih desetak minuta. Posledice nisu katastrofalne kao što je to bio slučaj nedavno u ivanjičkom i ariljskom kraju, ali je svakako pričinjena znatna materijalna šteta - kaže Milošević. Prema njegovim rečima, zasadi čuvenog rudnjanskog krompira na sreću nisu stradali, ali se meštani Rudna nadaju da će nadležni iz kraljevačke lokalne samouprave u što kraćem roku izaći na teren, kako bi se precizno utvrdila pričinjena šteta.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.05.2015. 19:08
SVE "čestitke" SNS bitangama na velikoj brizi za Srpskog seljaka . Sve su uradili da se uništi srpski seljak . Naravno i vreme im ide na ruku . Protivgranih raketa iako nema dovoljno nisu ni podeljene strelci nisu prošli obuku i sve su uklapa u "divnu sliku" Vučićeve Srbije . UŽAS !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online