Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.05.2015.
10:49
Tanjug A

Hag zamrsio izručenje Šešelja: Mi se držimo procedure

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je cilj da se iz situacije oko povratka lidera SRS Vojislava Šešelja u Hag izađe sa što manje štete, odnosno da se štite prava onih koji su optuženi, a da se, sa druge strane, ne ugroze evropske integracije zemlje.

Tanjug
Ljajić: Ako Šešelj ne ide u Hag, za njega važe sve procedure koje su važile za svakog optuženika koji se nije dobrovoljno predao Hagu

Povodom boravka glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca u Beogradu, Ljajić je rekao da se od žalbenog veća Tribunala traže informacije koje su bitne za ceo ovaj slučaj.

- Kako to da jedno veće odlučuje o tome da Šešelja vrati, a da  Srbiju uopšte i ne pita o tome - upitao je Ljajić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Ljajić je potvrdio da "nikakav rasplet situacije se neće dogoditi ni danas, ni sutra, ni ove nedelje" i da se Šešelj neće naći sutra u Hagu, sem ukoliko on to dobrovoljno ne uradi.

- Ulazimo u jednu proceduru, u proces koji je primeren koji je primeren i u skladu sa našim zakonom, pre svega o saradnji sa Tribunalom - istakao je Ljajić.

Ljajić je ocenio da je taj slučaj komplikovan, jer ga je sam Hag učinio zamršenim, tako da je taj sud izgubio svaki kredibilitet, a da je Vlada Srbije jedina strana koja se u svemu ovome ponašala krajnje odgovorno i profesionalno.

- Ako Šešelj ne ide u Hag, za njega važe sve procedure koje su važile za svakog optuženika koji se nije dobrovoljno predao Hagu, što znači da bi on morao da prođe pravnu proceduru u zemlji i da sud utvrdi da li postoje uslovi da se on privede, pa da se onda utvrdi da li postoje uslovi za izručenje - istakao je Ljajić.

- Potom bi Šešelj imao pravo žalbe na tu odluku, pa bi opet sud odlučivao o njegovoj žalbi i na kraju bi ministar pravde potpisao rešenje o izručenju - objasnio je Ljajić i dodao da bi to moglo da potraje 15 dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 11:28
ljajić-lukav,pokvaren i dvoličan...i kao uvek nedorečen u svojim izjavama
Ponedeljak 25.05.2015. 13:34
Seki je otkrio americka Go/vna,to jeste njihov plan Orao pa odmazda sleduje pa salju njihovog igraca ur/anog Bramerca!!
Ponedeljak 25.05.2015. 11:35
Obecao je da do utorka nece isporuciti Seselja ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online