Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 28.05.2015.
19:03
Tanjug A

Vučić: Hvala Nemačkoj, čestitam građanima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da poseta nemačkog saveznog ministra za ekonomsku saradnju i razvoj Gerda Milera predstavlja "predvorje" dolaska kancelarke Angele Merkel u Beogradu i istakao da Srbija bez podrške i pomoći Nemačke ne bi uspela u reformama koje sprovodi.

Tanjug
Nemačka nam je uzor: Aleksandar Vučić

Zahvalivši Mileru na tome, Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da zvaničnici Nemačke čestim dolascima u Srbiju pokazuju koliko im je stalo do naše zemlje, zemalja zapadnog Balkana i koliko poštuju nas region.

Premijer je podsetio da Srbija sa Nemačkom ima trgovinsku razmenu od više od tri milijarde evra i da se nada da će razlika od 71 odsto u odnosu uvoz-izvoz biti smanjena dolaskom još većeg broja investitora.

Vučić je rekao i da je Milera obavestio da je deficit Srbije u maju bio predviđen na 19 milijardi dinara, ali da on neće preći osam milijardi i da se nadamo da neće preći sedam milijardi.

Kako je rekao, trend se nastavlja iz prvog kvartala ove godine i to pokazuje da se trud i strpljenje građana Srbije isplati i da Srbija može do kraja godine imati deficiti ne veći od 3,2 odsto, što bi, kako je rekao, bilo na nivou najboljih desetak zemalja Evrope.

- Tim povodom čestitam građanima Srbije, a oni će osetiti boljitak u svojim džepovima i novčanicima pre kraja godine - rekao je Vučić.

Zahvalivši još jednom nemačkoj Vladi na pomoći, Vučić je rekao da ima dvoje ljudi iz Nemačke u kabinetu, da će tražiti i dodatnu pomoć i da nam je u nekim stvarima potrebnije znanje nemačke Vlade nego novac.

Srpski premijer je istakao da smo pokazali da svojim reformiskim merama podražavamo i podržavamo ono što je Nemačka radila, da smo donosili teške odluke i zbog svega toga, kada uđemo u EU, sigurno nećemo biti najsiromašnija zemlja članica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.05.2015. 19:10
"данке дојчланд" ?
Četvrtak 28.05.2015. 22:02
Вучић честита народу Србије на стрпљењу .Вучић обећава да ће доћи бољи живот и народ верује у те бајке .
Četvrtak 28.05.2015. 23:27
Ја мислим да су Вучић и поштовање 2 различита појма! Ко још поштује изд-ајнике своје земље, ало? Претворио си Србију у туђу прћију, продао си Космет и ти наравно говориш и поштовању! Нема стида ни срама човек! Али разумем донекле, ипак је продана и пала душа у рукама сотоне! Зато имаш избор или се склони или ћемо те ми склонити! И овај пут нас нећеш преварити као на изборима!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online