Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
55
Petak 29.05.2015.
09:27 >> 10:31h
Tanjug A

Dačić: Nema pomirenja bez otkrivanja počinioca zločina!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je formiranje Specijalnog suda za zločine bivše OVK jedno od centralnih pitanja za Srbiju, jer, kako je poručio, nema pomirenja bez otkrivanja onih koji su počinili zločine.

Tanjug/AP
Za Srbiju je mnogo bitno formiranje Specijalnog suda za zločine bivše OVK: Dačić

Kosovska skupština trebalo bi danas da razmatra ustavne amandmane o formiranju Specijalnog suda za zločine bivše OVK, a Dačić je za RTS rekao da ne očekuje da će to proći bez problema.

- Sigurno je da će ovim biti završena faza velikog međunarodnog pritiska koji je usledio na Kosovu. O ovoj temi raspravljao je SB UN pre nekoliko godina i Kosovo je preuzelo obavezu da formira taj sud uz pomoć EU kako on ne bi bio formiran na nivou UN. Za nas je to jedan od centralnih pitanja, nema pomirenja bez otkrivanja onih koji su počinili zločine - naveo je Dačić.

Upitan za platformu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Dačić je kazao da se nije izjašnjavao o tom dokumentu u medijima, jer ga nije ni pročitao.

- Ono što je sigurno je da svi ovi predlozi, pa i moj o podeli Kosova, za koje smatram da je danas najbrže i najpravednije resenje sa kojim se slažu i Srbi i Albanci, pa i ono što stoji u Ustavu Srbije i kosovskim dokumentima, je na neki način život učinio prevaziđenim i zakasnelim - objasnio je Dačić.

Podseća da danas imamo situaciju da niti Beograd ima puni suverenitet nad jednim delom svoje teritorije, niti vlasti u Pristini nemaju puni suverenitet nad delom Kosova.

- U takvoj situaciji kada postoje statusni problemi treba tražiti rešenje koje će nas vući napred i zato sam rekao da briselski dijalog u ovom trenutku nema bolju alternativu - naveo je Dačić.

 Vučić: Dobro je da Priština formira Specijalni sud

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro da Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke. Vučić je odgovarajući na pitanje novinara u Palati Srbija rekao da Srbija veruje u ono što je radio Klint Vilijamson i mnoge organizacije, koje su prikupljale dokaze o zločinima, kao i da su oni došli do rezultata u tim istragama. Nada se, kaže, optužnicama upravo na osnovu dokaza i rezultata istraga, ali i presudama, ali ne želi da prejudicira sudske doluke.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.10.2015. 12:31
дачић је издаица али је ситна риба за мене слободана кој сам га учио
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online