Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 19.06.2015.
10:10
Tanjug A

Kosovska Mitrovica: Iz kuće iseljena srpska porodica

Porodica Ilić sa troje dece iseljena je jutros iz svoje kuće u severnom dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće.

Tanjug
Oduzeta mu kuća: Danilo Ilić

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je Albanac sa dva svedoka kuću i imanje prebacio na sebe.

Danilo Ilić izjavio je Radiju Kontakt plus da je moralo ovako kako ne bi bilo incidenata, da je probao na sve načine i da nije išlo.

U Kosovskoj Mitrovici jutros je bila jaka koncentracija Kosovske policije koji su kako se pretpostavlja bili spremni da reaguju u slučaju da Ilić ne napusti kuću koja se nalazi uz Osnovnu školu Sv. Sava u strogom centru grada.

- Nisam hteo ni prijatelje ni bilo koga drugog da izlažem opasnosti da budu uhapšeni, maltretirani, da se dogodi možda i nešto gore - rekao je Ilić i dodao da ima obećanja da ce biti učinjeno sve kako bi sudski spor u vezi kuće koju je kupio bio ponovo pokrenut.

- Ovo je četvrti put kako pokušavaju da me isele, tri puta do sada smo nekako uspevali da se odbranimo sada je to otišlo daleko i nisam hteo da se izlažu riziku nečiji životi, hapšenja, šta se već sve spremalo za danas. Povukao sam se i možda je tako i najbolje - rekao je on.

Petočlana srpska porodica koja je jutros iseljavala stvari iz kuće u kojoj su živeli nije rešila stambeno pitanje i po rečima Danila u toku dana će videti gde će naći neki privatni smeštaj.

Danilo Ilić je u kući živeo sa suprugom i troje dece.

Advokat Miodrag Brkljac izjavio je ranije je slučaj Danila Ilića primer kako je Srbima na Kosovu u poslednjih deset godina otimana imovina.

Iako je Ilićev advokat podneo zahtev za ponavljanje sudskog procesa, Osnovni sud u Mitrovici skoro godinu dana se ne oglašava tim povodom.

Ilić se u vezi sa ovim slučajem obracao i Euleksu koji se oglasio nenadležnim.

POVEZANE VESTI

Petak 19.06.2015. 11:46
Северни део КМ-а ? Он је беше под надлежношћу "српског" дела шип*тарског МУП-а ?? ХАХАХАХАХ - значи "срби" пружили подршку шипцу да избаци српску породицу из куће ?? ПУ...
Petak 19.06.2015. 12:14
Glavne propagandiste odlazećeg vođe, ne očekuje ništa dobro. Sva svetska iskustva sa novinarima koji su služili diktatorima i njihovim režimima, govore da bi i Vučićevi medijski psi mogli da završe u kavezu. Budući da je Srbija evropska država, da nema smrtnu kaznu, takve zločince treba izvesti pred sud, uz optužbu da su zajedničkim zločinačkim poduhvatom podsticali premijera Srbije da sruši institucije, uvede strahovladu, opljačka državu i dovede u pitanje biološki i teritorijalni opstanak Srbije.Srpski premijer Aleksandra Vučić je slavodobitno poručio građanima 10. juna da ''struja neće poskupeti pre 1. avgusta"! To je bila udarna vest srpske propagande. Odluka o poskupljenju struje Vlada Srbije je donela sutradan, 11. jula, a zbog zakonske procedure ne može da stupi na snagu pre 1. avgusta.
Petak 19.06.2015. 12:16
Magovi Velikih laži pripisali su odluku o odlaganju poskupljenja Vučiću, a ne zakonskoj proceduri. Građani treba da su mu zahvalni, što struja, zbog zakonske procedure, nije mogla da poskupi odmah.Od kada je izabran za prvog potpredsednika Vlade Srbije, Vučić je krenuo u zločine, u diktaturu, najsuroviju pljačku budžeta, imovine, banaka, javnih preduzeća. Saradnici u pljački su, osim brata mu Andreja i kuma Nikole Petrovića, i neki njegovi ministri i stranački jurišnici, uglavnom iz pe/der/skog lobija kojem on stoji na čelu.Za ove tri godine, koliko satire Srbiju, Vučić je državu udaljio od članstva u Evropskoj uniji, od evropskih fondova, od Rusije, ostavio je zemlju bez saveznika, podanički nastoji da služi interesima kriminalnih krugova iz Sjedinjenih Država, jer je administracija iz Vašingtona saveznik nepriznate države Kosovo, a protivnik Srbije, sa jasnom namerom da je što više opljačka i uništi. Uz Vučićevu pomoć, Srbija je danas besplatni poligon za ispitivanje biološkog oružja i svih vrsta ubijanja i žive i mrtve prirode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online