Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 29.06.2015.
20:18
Tanjug A

"To što smo prošli u pregovorima sa Prištinom, nikome ne bih poželeo"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da se nova runda Briselskog dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine odvija u vrlo teškoj atmosferi i da ima utisaka da prištinska delegacija ne želi dogovor.

A. Čukić
Atmosfera bila nepodnošljiva: Marko Đurić

- Oni su doši ovde da se ne dogovore - rekao je Đurić novinarima u pauzi današnje runde dijaloga koji se odvija u kabinetu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini. On je kazao da je tokom prvog dela dijaloga, koji je trajao osam sati, atmosfera bila "nepodnošljiva".

- To što smo mi, kao članovi beogradske delegacije prošli nikom ne bih poželeo - kazao je Đurić i dodao da je najveći pritisak podneo šef delegacije premijer Aleksandar Vučić.

On u skladu sa prethodnim dogovorom nije želeo da komentariše izjavu šefa prištinske delegacije, premijera Ise Mustafe da je došlo do ozbiljnog napetka u vezi sa Zajednicom srpskih opština (ZSO).

- Ne delim ocene, ali nekog napretka jeste bilo - kazao je Đurić dodajući da i dalje postoje ozbiljna otvorena pitanja.

Đurić je  rekao da će, ukoliko se postigne dogovor o Zajednici srpskih opština (ZSO), Srbi na Kosovu imati više nego što imaju danas.

Đurić je rekao da se samo o ZSO ozbiljno razgovaralo, a da je Priština umesto telekomunikacijama i energetici pokušavala da razgovara o statusu, na šta naša delegacija nije pristala.

On je poručio da je za dogovor potrebna spremnost za razgovore i kompromisi, na šta delegacija Prištine ni u tragu nije bila spremna.

- Naša delegacija će istrajati do kraja - rekao je Đurić, dodajući da je bilo pritisaka i "izdvajanja u posebne sobe", kao i da se ne radi samo o pritiscima EU već i o razmeni argumenata koja je vrlo cesto bila na ivici provokacije i u neprimernom tonu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.06.2015. 21:14
Alo govedo izda.ničko ako me ide PREKINITE "pregovore" i potajte narod kako dalje ? Ne barabo vi hoćete po svaku cenu da poklonite Kosovo samo se traži formula kako to izvesti a da narod ne ukapira . Teško vam je ? Kako radili tako vam BOG vraćao do devetog kolena .
Ponedeljak 29.06.2015. 20:35
Ако је по Уставу КиМ саставни део Р.Србије који је дат на управљање УМНИКУ под комтролом међународне заједнице и Србије па шта тражите и ским преговарате, Зашто негирате устав Р.Србије. То би било исто као да се неко село осамостали/прогласи Осамостаљење/ и Држава треба да иде на преговоре са преставником села у Париз смешно али слично. Зашто се понижавате и сви нас уценјују у европи. Можемо ли да се усправимо и да се достојанствено понашемо. Дали би нама дозволила било која земља у свету да јој се мешао у унутрашње ставри. Па овде одлучују дипломате и мешетари и уцењују нас ставите им дознање да то не може више ни наши амбасадори не мешетаре и управљају-уцењују друге земље. Сватић они Шта је СРБИЈА. акоме је до разговора изволте у Београд редовна процедура постоји.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online