Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.07.2015.
10:06
alo.rs A

Ministarstva oštetila pet "leksusa" za mesec dana

Čak pet skupocenih "leksusa"; koje duže ministarstva Rasima Ljajića, Zlatibora Lončara, Aleksandra Vulina, Srđana Verbića i Bratislava Gašića, a poklon su japanske vlade, imalo je havarije tokom poslednjih mesec dana, objavio je Alo!

toyota.rs
Da su ih sami kupili, više bi ih čuvali: Leksusi, tojote i mazde ispred Palate Srbije

Budući da su to izuzetno skupi automobili hibridne generacije, čija cena ide do 40.000 evra, a branik košta 400, šoferšajbna oko 500, građane Srbije njihova poravka koštaće najmanje 2.500 evra ili sedam prosečnih plata.

- Sredinom maja, u novim "leksusima" prvi su počeli da se voze pripadnici ministarstava Srđana Verbića, Zlatibora Lončara i Jadranke Joksimović. Ubrzo su i ostale njihove kolege dobile po limuzinu na korišćenje. Iako je prošlo tek mesec dana, čak pet "leksusa" završilo je na popravci. Uzroci su bili različiti, pa se tako Gašićev "leksus" zakucao u vozilo iz pratnje koje se kretalo ispred, dok je automobil kojim se vozi Vulin imao nezgodu na parkingu?! - rekao je izbor Aloa.

Zoran Trninić, direktor Uprave zajedničke poslove Vlade Srbije, koje je dodelilo ove automobile ministarstvima, potvrdio je da je "leksus" ministra Vulina oštećen.

- Oštećen je branik. Takođe, poznato mi je da je šoferšajbna pukla na "leksusu" koji koristi ministar Verbić. Kako mi je rečeno, kamen koji je odbacilo vozilo ispred Verbićevog automobila odskočio je sa puta, a zatim je udario u šoferšajbnu, koja je pukla - priča on i dodaje da mu nije poznato da su ostali ministri imali neke probleme sa "leksusima".

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija potvrdili su da je njihovo vozilo oštećeno 2. juna i da je već sledećeg dana popravljeno.

- To se dogodilo kada se ministar Rasim Ljajić vraćao sa službenog puta iz Gornjeg Milanovca, gde je boravio zbog digitalizacije. Na naplatnoj rampi u Mladenovcu, auto u pratnji ministra Ljajića udaren je otpozadi i oštećen mu je branik. Ministar je bio u automobilu ispred njega. Niko nije povređen te su svi nastavili put ka Beogradu - rekli su u tom ministarstvu.

S druge strane, Dragica Gavrilović iz pres službe Ministarstva prosvete nije htela da komentariše naša sazanja o havariji automobila ministra Verbića.

- Ministar nije povređen, a za sve ostale informacije obratite se nadležnoj upravi - kratko je odgovorila ona.

Ni u Ministarstvu zdravlja nisu bili rečitiji. Naime, oni su negirali da ministar dr Zlatibor Lončar koristi "leksus" i tvrdili da nemaju saznanja da je vozilo koje duži njihovo ministarstvo oštećeno.

- Lončar nikada nije seo u taj "leksus" - bilo je sve što su rekli.

Kako „Alo!“ saznaje, ministar Lončar nije zadužio "leksus", već je to uradilo Ministarstvo zdravlja, koje ga koristi za službena putovanja zaposlenih.

Poslednji se na "crnu listu" upisao ministar Gašić. Njegov "leksus" oštećen je početkom prošle nedelje kada se na putu od Kruševca ka Beogradu zakucao u vozilo ispred, takođe iz ministrove pratnje! I u njegovom ministarstvu nezvanično tvrde da Gašićev "leksus" nije imao nikakvu havariju, ali zvanično nisu mogli ništa da kažu o toj temi.

Ambasador Japana, njegova ekselencija Masafumi Kuroki, u martu je u Palati Srbija svečano uručio ključeve 33 vozila "tojota" i "leksus" koje je japanska vlada donirala Vladi Srbije. Donaciju čine vozila vrhunskih ekoloških karakteristika, sa hibridnim pogonom – 22 "leksusa GS 300h" i 11 "tojota prijus", a ministarstva su ih zadužila u maju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.07.2015. 11:39
Auuu kakvi ste vi g.vnari od novinara postali SRAM vas bilo ! Ko god nam obrisa komentare k u r a c nam posisa !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online