Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.07.2015.
12:11
Tanjug A

A kada će Pajtić da bude ljudina kao Vučić?

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine upitali su u ponedeljak predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića kada će se udostojiti da prisustvuje nekoj od sednica i odgovarati na pitanja poslanika, kao što to radi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug
Otkada to faraoni polažu računa narodu: Bojan Pajtić

Pajtić je, kako se navodi u saopštenju SNS, poslednji put redovnoj sednici prisustvovao pre sedam meseci, što dokazuju i zapisnici skupštinskih službi.

I dok DS na sva usta kritikuje premijera Srbije, pravi makete i izvrgava ruglu najvažniju instituciju u državi - Skupštinu Srbije, Pajtić koji je i predsednik demokrata, prisustvuje samo tematskim i svečanim sednicama pokrajinske skupštine, gde poslanicima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, navodi u saopštenju narodni poslanik SNS u Skupštini Vojvodine Darko Bađok.

- Za razliku od Pajtića, premijer Aleksandar Vučić redovno prisustvuje sednicama Narodne Skupštine i dostupan je za medije i građane. Za razliku od Pajtića, Vučić i članovi Vlade Srbije su omogućili da im se direktno postavljaju poslanička pitanja, što Poslovnikom o radu Skupštine Vojvodine nije omogućeno poslanicima u Vojvodini, kojima je zabranjeno direktno obraćanje predsedniku i članovima Pokrajinske vlade - ukazuje Bađok.

Prema njegovim rečima, za razliku od Pajtića, Vučić i ministri diskutuju sa republičkim poslanicima, dok je vreme izlaganja poslanika u Skupštini Vojvodine ograničeno na pet minuta, bez mogućnosti repliciranja, a Pajtić i članovi Pokrajinske vlade imaju neograničeno vreme za svoje izlaganje.

- Razumemo strah Bojana Pajtića od poslanika opozicije i njegovu paniku kada treba položiti račune pred građanima, s obzirom na katastrofalne rezultate njegove politike, koja je devastirala Vojvodinu, ali njegovo izbegavanje poslanika opozicije i nepoštovanje demokratskih načela u Skupštini Vojvodine neće sprečiti građane da se na izborima izjasne za promene u Vojvodini - smatra Bađok.

Da li će se 7. jula dogoditi čudo?

Poslanici SNS u pokrajinskoj skupštini se nadaju da Pajtić neće imati ništa važnije 7. jula, kada je na dnevnom redu pokrajinske skupštine završni račun budžeta Vojvodine za 2014. i da će ih iznenaditi svojim prisustvom na sednici, ali i odgovarati na pitanja o trošenju para građana Vojvodine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.07.2015. 12:43
Jadna vam majka đubradi izda.nička . Gori od DS i SNS špijuna ne postoje u Srbiji .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online