Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 29.07.2015.
15:52
Blic A

"Sva deca rođena u Srbiji biće saučesnici genocida u Srebrenici"

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici svako dete rođeno u Srbiji biti saučesnik u tom zločinu.

Tanjug
Usvajnaje rezolucije od ključnog značaja za budućmost Bošnjaka

On je na konferenciji za novinare povodom 25 godina osnivanja SDA Sandžaka najviše govorio o Rezoluciji koju je njihov poslanički klub, uz podršku nekoliko poslanika, predložio srpskom parlamentu na usvajanje.

- Oni koje je birao narod odgovorni su danas da usvoje rezoluciju kojom će skinuti odgovornost sa svih budućih generacija u čije ime je učinjen genocid. Ako se to ne učini, onda će svako dete samim rođenjem u Srbiji biti saučesnik u genocidu nad Bošnjacima – izjavio je Ugljanin.

Predsednik SDA Sandžaka opet je ponovio da će neusvajanjem tog dokumenta država poslati poruku “svim nacionalistima koje štite srpska policija i vojska” da se genocid isplati.

- Sve to za nas predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima videti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao preteću oružanu silu i opasnost po život – ponovio je Ugljanin.

On je dodao i da je usvajanje Rezolucije od krucijalnog značaja za budućnost Bošnjaka u Srbiji.

- Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i pokazala im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu, kao i svi drugi građani Srbije. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji – rekao je Ugljanin i dodao da će o potezima SDA Sandžaka ukoliko njihova Rezolucija ne prođe, razmišljati otom-potom.

Povodom obeležavanja četvrt veka stranke na čijem čelu je od njenog formiranja, 29. jula 1990. godine, Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka za sve to vreme bila legitimni i legalni predstavnik Bošnjaka i zaštitnik njihovih prava u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.07.2015. 16:01
. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji Pa..............Neznam prosto koi je podliji i necovjecniji. On ili brat mu izmetbegovic.
Sreda 29.07.2015. 16:13
Нико не лаже тако масно и сласно као Турчин-Протурчин! Ко је побио неколико хиљада Срба у околини Сребренице, и у чије име? То сигурно "не знаш"!
Sreda 29.07.2015. 16:01
kakvo je ovo grdna grdosija...ta mjesana krv....fuuuuuuuuuj bljak-sljam i propasst-kuga prljavstina....kakvo prezime da se ispovracas...i takav goblin prima Nas Porez nase Srbske pare.......Hocemo barikade..barijere....hocemo Srbiju i Svakog Srbina na ulicama........Nikad vise sidaska parada...nikad fassisticka eU.....kome se ide raus u 3.pm-terine........Srbija je Cista sve dok ima ljudi koji se zrtvuju za bolje sjutra.........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online