Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 29.07.2015.
15:52
Blic A

"Sva deca rođena u Srbiji biće saučesnici genocida u Srebrenici"

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici svako dete rođeno u Srbiji biti saučesnik u tom zločinu.

Tanjug
Usvajnaje rezolucije od ključnog značaja za budućmost Bošnjaka

On je na konferenciji za novinare povodom 25 godina osnivanja SDA Sandžaka najviše govorio o Rezoluciji koju je njihov poslanički klub, uz podršku nekoliko poslanika, predložio srpskom parlamentu na usvajanje.

- Oni koje je birao narod odgovorni su danas da usvoje rezoluciju kojom će skinuti odgovornost sa svih budućih generacija u čije ime je učinjen genocid. Ako se to ne učini, onda će svako dete samim rođenjem u Srbiji biti saučesnik u genocidu nad Bošnjacima – izjavio je Ugljanin.

Predsednik SDA Sandžaka opet je ponovio da će neusvajanjem tog dokumenta država poslati poruku “svim nacionalistima koje štite srpska policija i vojska” da se genocid isplati.

- Sve to za nas predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima videti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao preteću oružanu silu i opasnost po život – ponovio je Ugljanin.

On je dodao i da je usvajanje Rezolucije od krucijalnog značaja za budućnost Bošnjaka u Srbiji.

- Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i pokazala im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu, kao i svi drugi građani Srbije. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji – rekao je Ugljanin i dodao da će o potezima SDA Sandžaka ukoliko njihova Rezolucija ne prođe, razmišljati otom-potom.

Povodom obeležavanja četvrt veka stranke na čijem čelu je od njenog formiranja, 29. jula 1990. godine, Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka za sve to vreme bila legitimni i legalni predstavnik Bošnjaka i zaštitnik njihovih prava u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.07.2015. 16:01
. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji Pa..............Neznam prosto koi je podliji i necovjecniji. On ili brat mu izmetbegovic.
Sreda 29.07.2015. 16:13
Нико не лаже тако масно и сласно као Турчин-Протурчин! Ко је побио неколико хиљада Срба у околини Сребренице, и у чије име? То сигурно "не знаш"!
Sreda 29.07.2015. 16:01
kakvo je ovo grdna grdosija...ta mjesana krv....fuuuuuuuuuj bljak-sljam i propasst-kuga prljavstina....kakvo prezime da se ispovracas...i takav goblin prima Nas Porez nase Srbske pare.......Hocemo barikade..barijere....hocemo Srbiju i Svakog Srbina na ulicama........Nikad vise sidaska parada...nikad fassisticka eU.....kome se ide raus u 3.pm-terine........Srbija je Cista sve dok ima ljudi koji se zrtvuju za bolje sjutra.........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online