Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.08.2015.
05:11
J. L. P. - Vesti A

Pasoše priznaju samo sportistima

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je da je ulaz sa pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć, ali samo u određenim slučajevima.

wikipedia.org
Iznuđen potez: Pasoš takozvane Republike Kosovo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je Rusija morala da prizna putnu ispravu koju izdaju vlasti u Prištini, ali da to ne menja njihov stav o Kosovu.

Dačić je objasnio da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju sportistima sa pasošima takozvane Republike Kosovo.

On je naglasio da takva odluka Moskve ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata.

- To je, nažalost, posledica prijema Kosova u MOK i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen.

Diplomatsko predstavništvo Rusije u Beogradu pojasnilo je da su "određeni slučajevi" kada će prihvatiti putne isprave Kosova, one koje se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik takozvana Republika Kosovo, kao i radi obezbeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima, koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

- U drugim svrhama procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne menja se. Dakle ovaj ulaz nije moguć - saopštila je ruska ambasada.











 

POVEZANE VESTI

Utorak 04.08.2015. 06:48
Nikad se u njih nije moglo konkretno pouzdati, posebno po pitanju Kosova. Džaba ih bilo. Niti se trena u ikog drugog pouzdavati, sem u se i u svoje kljuse.
Utorak 04.08.2015. 09:38
Nikada Putin ne bi stavili veto na rezoluciju o Srebrenici , da se Vucic ne priblizava Nato-u ..... " Naglo približavanje Srbije NATO je nešto što se Rusiji ne sviđa. Saradnja Srbije sa tom organizacijom Rusima deluje kao da se krećemo ka punopravnom članstvu u NATO, što nikako ne žele – kaže za Danas Vladislav Jovanović, nekadašnji ambasador Srbije pri UN i bivši ministar spoljnih poslova.Kako dodaje, ne seća se da li je Rusija u poslednjih 15 godina stavila veto na nešto u vezi sa Srbijom, ali da to nije učinila devedesetih kada su uvođene sankcije."
Utorak 04.08.2015. 09:21
Srbi su se u poslednjih nekoliko decenija nalazili u teškim situacijama, a u Rusiju i Moskvu su gledali kao u Boga ili onu slamku spasa za koju se hvata davljenik. Ipak ta slamka nam je uvek izmicala i padali smo u ponor
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online