Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 15.08.2015.
06:48
O. Đoković - Vesti A

Zapad Srbe gurnuo pod nož

Francuski pukovnik Žak Ogar koji je 1999. s NATO ušao na Kosovo opet je optužio zapadnu alijansu za pogrome Srba. Na konferenciji Saveza Srba Francuske u pariskoj crkvi Svetog Save, Ogar je ispričao kako su Albanci ubijali Srbe pod zaštitom zapadne alijanse.

Vesti
Sveštenstvo i Ljubomir Mihailović

- Zadatak je bio da ne dozvolimo da UČK preuzme kontrolu na terenu, a ipak sam na Kosovu video ubistva, najviše starih ljudi. Albancima su pomagali Amerikanci, Nemci i Britanci. Moja uloga je bila da razdvojim suprostavljene strane, a na terenu sam otkrio da su Srbi profesionalni, a Albanci prevrtljivi - ispričao je Ogar koji je uporno iznosio istinu protiv zvanične francuske politike.

Puna sala

U publici su bili: prote Slaviša i Željko, otac Justin, sestra Jelena, predsednik Saveza Srba Romeo Milošević, predsednik Federacije KUD-ova Bojan Stefanović, član Crkvenog odbora Ljubomir Mihailović, Siniša Blagojević, Dragan Jakovljević, Dragana Pajović, Vlada Stefanova, pesnikinja Dana Dodić, nastavnica Danijela Stamenov... Puna sala!

Ogar, autor knjige "Evropa je umrla u Prištini", na konferenciji je ponovio poruku: "Nema danas Evrope!"

- Francuzi su zaboravili istoriju. Sa gorčinom sam prolazio kroz misiju jer nisam mogao, ni hteo da se odreknem moje porodice koja neguje časnu vojničku tradiciju - rekao je Ogar.

Pariski romski pisac i hroničar Nedžmedin Neziri ukazao je da su netačni podaci krojili sliku rata.

- Manipulacije se gospodarile, bio je to strašni rat nepravde. Ja govorim istinu, a kriminalcima rata se to ne dopada, prete mi - ispričao je Neziri.

Učesnici konferencije podsećali su da je Bondstil najveća američka vojna baza u Evropi. Preplitali su se stavovi da je "Srbija kičma Balkana", ali i da "Evropu Balkan ne interesuje" jer kako drugačije objasniti nezainteresovanost francuskih medija za Srbiju.

Dr Sima Mraović istakao je da je pod parolom da UN želi da napravi pravnu državu vođen rat za otimanje teritorije.

Organizator skupa Aleksi Trud, predsednik Komisije za srpski nacionalni interes i predavač geopolitike na Univerzitetu Versaj, zaključio je konferenciju podsećanjem da se vodi bitka za priznavanje nezavisnosti Kosova.

- Mi imamo pravo da to osporavamo, pa i da atakujemo. Neće se drugi boriti za nas, krećimo se i pričajmo istinu - rekao je Aleksi Trud.

- Ogroman je novac u igri, a novac kroji istoriju. Od 1990. Srbi su predstavljeni kao loši, od 1999. nestaju. Vrhunskim lažima koristio se i Bernar Anri Levi, on je primer trke za novcem. Bivši guverner Kosova Bernar Kušner zna istinu, ali je prećutkuje. Niko na Zapadu nije obelodanio da je NATO ubio više žrtava nego što ih je bilo u tom sukobu - nabrajao je Aleksi Trud.

POVEZANE VESTI

Subota 15.08.2015. 09:16
Сетимо се само лажи пре почетка бомбардовања да је Србија п0била 100,000 шииптара а на крају бомбардовања је установљено да је било 10-15 хиљада већином терориста ОВК.
Subota 15.08.2015. 13:30
Probudite se...istorija se ponavlja, opet. Bez domacih profitalnih gnjida, zapadu (EU, NATO, USA) sa prikrivenim Cionistima je lako krojiti virtualnost sa lazima, tj "beeeemokratijom".
Nedelja 16.08.2015. 01:06
Србе сам под нож гурнуо први ја Слободан, издајући их свуда где год су живели. Сада су ти њихови животи историја. Ја сам отац србокатоличке државе Хрватске, и србоисламског центра Ал Каиде, Федерације БиХ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online