Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 20.08.2015.
04:09
M. T. - Vesti A

Lazarević ne može ni na noge

Već duže vreme sa pravnim zastupnicima Vladimira Lazarevića u Hagu porodica srpskog generala pokušava da izdejstvuje odluku Haškog tribunala da se njihovom suprugu i ocu vreme provedeno u Srbiji na operacijama i lečenju uračuna u kaznu, čime bi stekao uslov da bude pušten na slobodu jer bi na taj način njegovo vreme do sada provedeno u Ševeningenu bilo duže od dve trećine kazne. I zbog lošeg zdravstvenog stanja odavno se očekuje da general bude pušten iz zatvora, ili da bude prebačen u neku od zavodskih ustanova u našoj zemlji, gde bi odslužio ostatak kazne.

Fonet
U teškom stanju: General Lazarević

- Vladimir je u teškom stanju. Izdaju ga noge i ne može da hoda, slabo jede, a ne prima ni neophodnu terapiju za cirkulaciju, što kod njega izaziva teške vrtoglavice i stalnu nesvesticu. Brinemo da li će uopšte živ dočekati slobodu - kaže za "Vesti" generalova supruga Olga Lazarević, koja se sa sinovima Marjanom, Vladanom i Milanom svakodnevno nada dobrim vestima, ali za sada ih nema.

Poljaci ga neće u svoj zatvor

Kako nam je rečeno početkom ovog meseca, vlada Poljske bi konačno ovih dana trebalo da se izjasni gde će Lazarević provesti ostatak zatvorskih dana, ali se to uporno odlaže upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja generala.

General Lazarević osuđen je 29. februara 2009. godine bez ijednog dokaza na 15 godina zatvora, a prošle godine ova kazna smanjena je za jednu godinu. Dobrovoljno se predao 3. februara 2005. godine.

- Sa Nacionalnim savetom naše zemlje za saradnju sa Hagom, tim pravnih zastupnika generala Lazarevića još prošle godine, krajem leta podneo je zahtev tribunalu za njegovo puštanje na uslovnu slobodu - ističe Milan Petrović, jedan od advokata srpskog generala i dodaje da je zajedno s lečenjem u niškoj volnici i na VMA u Beogradu, Lazarević odležao više od dve trećine kazne na koju je osuđen.

Do sada je Tribunal odbijao da prizna vreme lečenja u kaznu, iako je to u drugim slučajevima haških osuđenika (na primer iz Hrvatske) redovno prihvatao. General je još od 2013. godine trebalo kaznu da izdržava u Poljskoj, ali ni posle godinu i po dana poljske vlasti nisu donele odluku o premeštanju generala u neki od tamošnjih zatvora.

U porodici Vladimira Lazarevića nadaju se i duboko veruju da će i Vlada Srbije učiniti sve kako bi se general vratio kući što pre. A kao moguće, a verovatno i jedinio rešenje da nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije JNA izađe na slobodu pre sredine naredne jeseni, pominje se zahtev za pomilovanje, koji bi do kraja avgusta trebalo da bude upućen Haškom tribunalu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.08.2015. 09:23
Ne daj bože nikome takvu sudbinu .
Četvrtak 20.08.2015. 13:03
Слободан Милошевић је српски херој! Он је потписао сарадњу са америчким трибуналом у Хагу!
Četvrtak 20.08.2015. 13:52
Генерале - нек' је твојој мајци хвала !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online