Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 29.08.2015.
13:50
Tanjug A

Nikolić: Srbija je svuda negde na pola puta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je Srbiji mesto u EU i da će EU to shvatiti pre ili kasnije, ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM.

A. Čukić
Ni tamo, ni vamo, a nikada se ne zna ni kada ćemo stići bilo gde: Predsednik Nikolić

- Ispunili smo mnogo više uslova nego neke članice EU i to će EU da shvati pre ili kasnije, ne mislimo da kvarimo odnose sa celim svetom ni po koju cenu, i ne želimo da priznamo nezavisnost KiM ni koju cenu, pa makar značilo da nikad nećemo biti u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), pa i u EU - rekaoje Nikolić za kazahstansku televiziju Habar.

Prema njegovim rečima, "da smo se opredelili protiv nekih država, verovatno bismo lakše ušli u EU, ali mi jednostavno nismo ni protiv koga, želimo da sarađujemo sa celim svetom".

- Mi i taj problem sa EU imamo zato što smo neutralni prema celom svetu - istakao je Nikolić.

On je ocenio da je Srbija, posle velikog zastoja u međunarodnim odnosima, "svuda negde na pola puta".

- Srbija je posmatrač i u Pokretu nesvrstanih i STO, Srbija je kandidat za članstvo u EU... Napustila je Pokret nesvrstanih, pa je sada stigla do posmatrača, želi da uđe u EU, stigla je do kandidature i pregovora oko članstva, u STO je posmatrač...- primetio je Nikolić.

On je zaključio da u "tim velikim organizacijama, posebno u zapadnoj hemisferi, nikada ne možete znati kada ćete nešto postići, kada ćete negde stići i kada će vas primiti, jer to zavisi od mnogo faktora".

Predsednik Nikolić boravi od 27. avgusta u zvaničnoj trodnevnoj poseti Kazahstanu, na poziv predsednika te republike Nursultana Nazarbajeva. Danas se sastao sa predsednikom Donjeg doma parlamenta Kabulom Džakupovim.

POVEZANE VESTI

Subota 29.08.2015. 15:34
Ma bez uzbudjenja, samo testiram. :D)))
Subota 29.08.2015. 18:14
Reče Nikolić i sam sebi ne poverova,jer zna da će sve dati u nepovrat,
Subota 29.08.2015. 14:00
ali da naša zemlja zarad ulaska u Uniju neće kvariti odnose ni sa kim, niti priznati nezavisnost KiM " . Овом реченоцом Николић је потврдио да Србија има Покрајину Косово и Метохија . У УН пише да Србија има Покрајину Косово и Метохија . У Уставу србије пише да Србија има Покрајину Косово и Метохија .Оно што је Вучић потписао може да се баци у канту за ђубре .Све док Преседник државе не потпише ништа не важи .Опомена : ако нека џукеела избрише овај мој коментар написаћу 200 коментара .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online