Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.09.2015.
06:49
J. Arsenović - Vesti A

Bata uz Dačića i u kolicima

Socijalistička partija Srbije izabrala je novo partijsko rukovodstvo posle osam meseci iščekivanja da lider Ivica Dačić prelomi ko će mu u narednom periodu biti najbliži saradnici. Ovacijama i aplauzom članovi GO pozdravili su dolazak Bate Živojinovića. Legendarni glumac ponovo je član GO, a na sednicu je došao je u društvu supruge Lole i u kolicima s obzirom da je preživeo dva moždana udara.

Tanjug
Ovacijama dočekan u centrali SPS

Na isti način, kooptiranjem, član GO postao je Nikola Šainović, bliski saradnik Slobodana Miloševića koji se vratio u zemlju posle 13 godina provedenih u zatvoru po presudi Haškog suda.

S obzirom da su u vrhu ostala ista lica, najveće iznenađenje na sednici Glavnog odbora SPS-a bio je Dačićev izbor da jedan od potpredsednika bude poznati istoričar Predrag Marković. Istoričar je Fejsbuku objasnio otkud on u SPS-u.

- Ima trenutaka kada politika više nije dnevna borba za vlast, već za opstanak zemlje. Tada bi trebalo da svi u njoj učestvuju. To se desilo pre 100 godina, kada su svi umni ljudi Srbije priskočili u pomoć, voleli Pašića ili ne, čak i zadrti republikanci - napisao je Marković.

Tanjug
Nikola Šainović, član GO i počasni predsednik Milutin Mrkonjić

Iako je dugo čekanje na izbor novog rukovodstva Dačić pravdao željom za reformama, desile su se kozmetičke novine jer su iste osobe manje-više ostale na funkcijama. Osim Markovića, za potpredsednike su izabrani Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović.

Nova funkcija počasnog predsednika stranke dodeljena je Milutinu Mrkonjiću, dok je Dušan Bajatović ostao na čelu socijalista Vojvodine i biće kandidat za pokrajinskog premijera.

Dosadašnja šefica poslaničkog kluba Dijana Vukomanović sada je nova predsednica Izvršnog odbora. Za nove članove predsedništva izabrani su Vanja Vukić i Vladimir Zagrađanin, učesnik afere "Kofer" i Dačićev kum.

Mutni vir

Predrag Marković je bio član DS-a, a onda je prešao u pokret "Dosta je bilo" bivšeg ministra privrede Saše Radulovića. Tada je objasnio da se "njegova stranka DS raspala". Sada tvrdi da ga ne zanimaju funkcije i da "SPS može da umreži misleće ljude širom Srbije i pripremi je za mutne virove i brzake strašnog istorijskog toka". U novoj stranci biće zadužen za ideologiju i rad na terenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online