Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.09.2015.
03:00
Đ. Barović - Vesti A

Caruju kriminal i boleštine

Meštani Preševa, posebno onog dela oko Železničke stanice, u kome je smešten kamp za prihvat migranata, tvrde da TV slike koje se svakodnevno emituju apsolutno ne odgovaraju istini, jer u kampu i oko njega caruju kriminal, raznorazni mešetari, boleštine, a meštani se već sa prvim mrakom zatvaraju u svoje kuće plašeći se za svoju bezbednost.

Tanjug/AP
Malo realnija slika: Nije sve tako sjajno kako pišu mediji

- Situacija je haotična i obavezno tako napišite. Voleli bismo da se u Ulici Vase Smajevića zaista događa ono što smo videli svojim očima tokom posete premijera Srbije: da je sve uređeno pod konac, da nema smeća, da migranti organizovano čekaju na upis. Nažalost, istina je potpuno drugačija. U ovoj mesnoj zajednici je oko 300 kuća i zajedno žive Albanci, Srbi i Romi i sve nas je sada ujedinila ista muka, a to je strah - tvrdi za "Vesti" Skende Ljimani, predsednik Mesne zajednice Železnička stanica.

Prema njegovim rečima, policija čini sve što može kako bi sprečila kriminal i lopovluke, ali nema kapaciteta da se sa tim i izbori. Pri tom, komunalne službe svakodnevno čiste đubre, ali zbog nedostatka radnika, ono se gomila zbog čega preti zaraza.

- Poljana koja se nalazi pored naših kuća pretvorena je u poljski WC, a meni je pre nekoliko dana ukradeno pola drva koja sam spremio za zimu. Krade se i sve drugo, jer su te krađe svakodnevna pojava - ističe Ljimani i dodaje da je u četvrtak uveče, kada je Preševo pogodio jak pljusak, jedva uspeo da "odbrani" kancelariju u okviru kampa.

- Migranti su nagrnuli kako bi se zaklonili od kiše i jedva smo uspeli da ih sprečimo da uđu. O ovim, za nas ogromnim problemima sam pisao i opštinskom rukovodstvu, ali pomoći nema, samo daju obećanja - ističe Ljimani.

Lažne slike na televiziji

Nekolicina Srba iz Preševa sa kojima su "Vesti" stupile u kontakt, potvrdilo je ovu priču.
- Gledamo na televiziji jedno, gotovo idiličnu sliku, a u stvarnosti, pred našim očima se odvija nešto sasvim drugo, pakao. Dodatni problem prave i raznorazni mešetari, od taksista do vlasnika autobusa iz cele Srbije. Oni na licu mesta pogađaju cenu prevoza do granice sa Mađarskom, a tu su i raznorazni prevaranti - žali se jedan od retkih Srba iz Preševa koji nije želeo da ostane anoniman.

 

POVEZANE VESTI

Subota 12.09.2015. 11:24
Samo *agra i olos kuka na izbeglice. Za sve ovo vreme izbilo je tri tuce, i to na teritoriji cele Srbije kuda se krecu izbeglice, a u samom presevu svakog dana izbije najmanje po tri tuce, a o kriminalu koje je u presevu rasirenije nego u celojSiriji, Libiji i Iraku zajedno, gde cveta svec drogom i prostitucijom. Ostaje smece. Ostaje, ali presevo je u smecu bilo i pre izbeglica, tamo su se i pre izbeglica davili u svojim fekalijama ali dosad nisu mogli da kukaju i krive sami sebe, sad su ima za sve nedace krive izbeglice, koje samo prolaze kroz presevo gde nestignu ni paradajz da otkinu. Caruje kriminal. Pa Presevo je pre dolaska izbeglica bilo kriminalna presteonica na jugu Srbije i to vrapci na grani znaju. U Presevu su se i ranije zaklapali u kuce, jer je vladao strah od samih sebe zato sto su svi bili u kriminalnom glibu ili su se plasili od njega. Ali dok je sveta i veka uvek ce biti b'udala koje ce za svoje greske i propuste kriviti drugoga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online