Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.09.2015.
20:48
Tanjug A

SNS za izbore, Vučić uzdržan: Sačekajmo oktobar

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić obratiće se rukovodstvu stranke sredinom oktobra, kada će saopštiti odluku da li će se, pored pokrajinskih i lokalnih, ići i na vanredne parlamentarne izbora.

Tanjug
Aleksandar Vučić dolazi na sednicu Predsedništva SNS-a

- Većina članova Predsedništva misli da je 2016. godina u kojoj treba da se održe izbori, pored lokalnih i pokrajinskih, i na parlamentarnom nivou. Predsednik stranke je bio uzdržan i zamolio Predsedništtvo da se još jednom obrati do konačne odluke - rekla je potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović na konferencij za novinare posle sednice Predsedništva SNS.

Tanjug

Vanredna stranačka skupština početkom 2016. godine

- Jednoglasno smo doneli odluku da se održi prevremena Skupština stranke početkom naredne godine - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da su rešena pitanja sitnih razmirica koje jesu postojale, i dodala da je razgovarano o tome šta će se raditi u narednom periodu.

- Zbog atmosfere u društvu, potrebe da imamo jedan stabilan period u kojem ćemo raditi još efikasnije, razgovarali smo da li u isto vreme sa lokalnim i pokrajinskim održati parlamentarne izbore - istakla je ona posle sednice Predsedništva.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da većina članova želi parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u isto vreme, jer hoće da se konacno uvede red i da se ubuduće u isto vreme održavaju ti izbori i da se ne bi dešavalo da se mnogo vremena provede u izbornim kampanjama.

- Naša želja je da budemo efkasniji. Do sredine oktobra imaćemo konačni odgovor - podvukla je ona dodajući da je Srbija zemlja koja je za godinu dana potpuno izdigla u odnosu na sve zemlje u okruženju.

Prema njenim rečima, na sednici Predsedništva se razgovaralo o ekonomskoj i političkoj situaciji u zemlji, o reformama koje je vlada sprovela i koje će nastaviti da sprovodi, jer je to ono što je SNS obećala građanima.

Završetak procesa reformi, strukturne reforme, dalje smanjenje fiskalnog deficita su mere koje ćemo sprovoditi i narendom periodu, najavila je ona.

- Srbija se pokazala kao zemlja pod vođstvom SNS, i premijera kao zemlja koja je povratila svoj ugled, koja u teškim trenucima krize ima mnogo humanosti i odgovornosti i koja želi da postane razvojni centar zapadnog Balkana - objasnila je Mihajlović.

Ona je dodala da je razgovarano o teškim reformama koje nisu populističke, kao i koliko su neki svom snagom učestvovali, a neki više mislili o svojim pozicijama i foteljama.

Ona je podsetila da SNS 7. oktobra puni sedam godina, i da će to sigurno biti proslavljeno, jer članovi smatraju da je stranka vredna i snažna, i da će sve raditi jedinstveno, te da će sve ciljeve koje je pred sobom postavila svom snagom dalje nastaviti da realizuje.

Novinare je interesovalo da li je i ona bila tema današnje sednice, što je odbacila. "Nisam bila tema. Mi smo stranka koja se sasvim sigurno razlikuje od svih političkih partija, otvorena, gde na upravnim stranačkim organima govorimo u svemu. Nije bilo reči o drugim temama", podvukla je Mihajlović.

Novinare je interesovalo i da li se razgovaralo o slučaju "snimci" šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, na šta je kazala da je premijer sinoć bio jasan, i da je, od trenutka kada je SNS ušla u vlast, po prvi put da institucije u zemlji počinju da funkcionišu.

S tim u vezi je podsetila na optužnicu protiv šefa kabineta Dačića u vreme dok je bio ministar unutaršnjih poslova, i dodala da je to jedna od vrednosti nove vlasti.

Kako je rekla drugih tema nije bilo, pa se nije razgovaralo ni o promeni koalicije, o čemu su pitali prisutni novinari.

POVEZANE VESTI

Petak 11.09.2015. 21:40
Seseljevci eto vam - hteli ste izbore !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online