Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.09.2015.
03:45
D. N. P. - Vesti A

Porodice još čekaju istinu

Na groblju u Lukarima kod Novog Pazara rodbina i prijatelji Miroslava Veselinovića, anestetičara u novopazarskom Zdravstvenom centru obeležili su pomenom šest meseci od njegove tragične pogibije u helikopteru Vojske Srbije kojim su 13. marta ove godine transportovali tek rođenu bebu na lečenje u Beograd.

Tanjug
Istraga na početku: Olupina helikoptera

U tragediji iznad Beograda, zajedno sa Veselinovićem i posadom letelice poginuo je i njegov kolega, lekar anesteziolog Dževad Ljajić. I njegova porodica obeležila je šest meseci od tragedije koja ih je zadesila.

Porodice muči što još ništa ne znaju o uzrocima nesreće i o tome kako su poginuli njihovi najmiliji. Oni kažu da čekaju da nadležni završe istragu koja je po njihovim saznanjima još na početku.

- Čekamo da nam tačno saopšte šta se dogodilo te kobne noći iznad Beograda, da li je helikopter morao da padne, da li je preduzeto sve što je trebalo i da li je bilo nečijih propusta? Zbog naše dece i cele porodice, mnogo nam je bitno da od države dobijemo zvanični dokument i pravu istinu o pogibiji našeg Dževada. Deca me stalno pitaju kako je i zašto poginuo njihov tata? Ne znam šta da im odgovorim, uvek im kažem da je tata bio hrabar i da je heroj - kaže Dževadova supruga Šefka koja je posle njegove pogibije prinuđena da sama brine o dvojici maloletnih sinova.

Poslednja nada

- I naša deca čekaju rezultate istrage. Nadamo se da će nam država, pre ili kasnije, verodostojno i zvanično i nikoga ne štiteći, saopštiti kako je i zbog čega došlo do tragedije u kojoj je život izgubio i naš Mićo - kaže Violeta Veselinović, Miroslavljeva supruga.

Porodice Ljajić i Veselinović poslednjih meseci retko ko kontaktira i posećuje. Kažu da im je žao što ih nije posetio niko iz nadležnih ministarstava i što još ne znaju da li će njihova deca dobiti stipendije. Prema poslednjim informacijama koje su čuli sa medija, u toku je procedura (stvaranje zakonskog osnova) da i njihovi mališani, poput dece poginulih pilota, dobiju stipendiju što bi im puno značilo u daljem školovanju.

Jedino ih, kako naglašava Šefka Ljajić, pozovu, a nekad i posete kolege sa Hirurškog odeljenja Opšte bolnice gde su Dževad i Miroslav radili i pitaju da li im je potrebna neka pomoć, ali su i ti susreti u poslednje vreme sve ređi.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.09.2015. 06:52
uzmite u svoje ruke!Musliju krije pravi razlog!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online