Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.09.2015.
21:00
Tanjug A

Vučić: Ako treba štitićemo izbeglice i od EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je u sredu brutalno ophođenje mađarske policije prema izbeglicama na prelazu Horgoš i napade na novinare i pozvao EU da reaguje.

Tanjug
Ako neće EU, mi ćemo

On je poručio da će se Srbija ponašati odgovorno i šititi svoje građane i teritoriju i rekao da je za petak zakazana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.  

Vučić je u izjavi RTS iz Vašingtona rekao da članice EU moraju da se ponašaju u skladu sa evropskim pravilima i vrednostima i pozvao EU da reaguje.   

- Srbija će umeti da štiti svoju zemlju, nacionalno dostojanstvo i svoju teritoriju, i ako bude potrebno i od Evropske unije štitićemo evropske vrednosti - rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija, ne svojom krivicom, dovedena u tešku situcaju, ali da će odgovornom i ozbiljnom politikom pomoći svom narodu i da nikome neće dozvoliti da nas ponižava ili baca suzavac na našu teritoriju.

Na pitanje da li očekuje jaču i ozbiljniju reakciju Vašingtona, Vučić je rekao da će o tome razgovarati sa državnim sekretarom Džonom Kerijem i drugim zvaničnicima.

- Ovo mučenje, ovako neevropsko ponašanje mora da se zaustavi, i ako EU u tome ne želi da učestvuje, nema problema, ako neće da reaguju iz Brisela, reagovaćemo mi. Umećemo da zaštitimo i sebe i umećemo da zaštitimo i sve evropske vrednosti koje očigledno Evropa nije u stanju da zaštiti - rekao je Vučić.

Premijer je posebno osudio napade na novinare, bez obzira na čijoj teritoriji se to dogodilo.

- Posebno osuđujem, bez obzira na to na čijoj teritoriji se dogodilo napade na novanare, naročito na novinare RTS, na Jovanu Đurović. U nekoj zemlji neko se diči novinarima koji sapliću očeve sa decom, a  napada novinare koji rade svoj posao. To više govori o toj zemlji, nego o nama - zaključio je Vučić.   

POVEZANE VESTI

Sreda 16.09.2015. 21:32
ХАХАХАХАХАХАХАХА.... дебил ће, ако треба, да буде и већи немац од ангеле и већи француз од марин.... Ма биће све - само Србин неће... Каква гомила го*ана на две ноге....
Sreda 16.09.2015. 21:46
Pa to je tvoja Evropa, kako sada da ne postupa dobro, pa je optuzujes. Vucicu, dosta je bacanje magle narodu u oci. Da li si ti svestan toga sto radis....? Pa ti neznas vise, kome da udovoljavas, a svi ti se smeju.
Sreda 16.09.2015. 21:50
Prvo zaštiti Srbiju od EU pa onda možeš dalje.Srbija ti je zaboravljeno mesto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online