Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.10.2015.
06:45
D. Lukić - Vesti A

Brisel na mukama (6): Hrišćani praštaju, muslimani ubijaju

U knjizi "Islamizam i SAD" ova se opasnost argumentovano i teorijski posmatra: "Nasuprot hrišćanstvu koje poziva da se neprijatelj voli - teško da će se u Novom zavetu naći redovi koji opravdavaju oružanu silu hrišćanskog društva suočenog sa spoljnom agresijom, dok Kuran i Islamsko predanje (Hadis) sadrže čitav doktrinarni kompleks, precizno kodifikovan, u kome se detaljno govori o odnosima muslimana sa nemuslimanima.

Reuters
Žica oštra kao žilet: Mađarska ograda prema Sloveniji

Tu se nigde ne nalazi da muslimanski vernik treba da voli, toleriše ili, pak, poštedi život "neznabošca", izuzev u nekim, vrlo specifičnim prilikama."

Indirektno - ali jasno - upoređujući ovo nehumano podizanje visokih zidova i bodljikavih žica pred očajnicima iz islamskih zemalja zahvaćenim haosom, međureligioznim sukobima i građanskim ratovima, mnogi istaknuti teoretičari na Zapadu zapažaju - sve u ime verskih sloboda i humanih odnosa - kako je sekularizovani Zapad faktički ohrabrio ekspanziju (na evropsko kopno) "invazione teokratije islama čiji su doktrinarni fundamenti i socijalna filozofija u potpunoj suprotnosti sa demokratskim, laicističkim vrednostima koje regulišu naš (evropski) filozofski i politički sistem".

Na istoj ideji je odbrana od ovog novog talasa izbeglica koji se artificijelno proizvodi u nekakvu novu islamsku konkvistu i tvrdi da su države EU konstantno ohrabrivale islamski prozelitizam na njihovoj teritoriji, "dok nijedna islamska zemlja nije nikada dozvoljavala niti realno tolerisala bilo kakvu alternativnu slobodu nevernicima izuzev u vrlo suženom obliku ("tanzimat") za vreme kolonijalnog perioda i pod otomanskom imperijom" (Aleksandar del Val).

Četvrta najezda islama

Izbeglice i dalje nadiru u talasima, a Evropa nema ni političkog ni humanog odgovora na ljudsku tragediju koju je dobrim delom, a u vazalskom savezu s Amerikom, sama, najčešće ciljano, izazvala... Zato, ostaje da se vidi da li će ova, četvrta najezda islama (ovaj put njegovih siromašnih desperadosa) na evropske kapije, da proizvede bilo šta više od obične bežanije i - kako to alarmiraju evropski paranoici - uspe tamo gde nisu uspele armije Mavara i Turaka.

Interesantno, materijalizam, liberalni ili komunistički, zajedno s ateizmom - bili su, prema ortodoksnom islamskom učenju, nekakav ekvivalenat paganizama što će reći - najgora forma neznaboštva.

Reakcija ili recidiv istorijskih animoziteta, ili ne, ovaj novi talas islamskih migranata na granice EU, ma koliko ona bila hrišćanska ili laička, faktički i istorijski proizvod je prakse i politike Evrope koliko i proizvod i korist za imperijalne ciljeve SAD. Amerikanci i dalje imaju dugoročni interes da u prostoru islamskog sveta favorizuju dolazak na vlast islamista koje, pak, istovremeno bombarduju (navodno njihov ekstremni deo), a da na širokom prostoru Bliskog istoka, Afrike i Centralne Azije budu kontrateza rusko-kineskoj opasnosti. Paralelno teče "pripitomljavanje" EU kao poslušnog saveznika na istom, antiruskom poslu.

Amerikanci imaju interes da sebi dozvole bagatelu direktnog pomaganja islamista na njihovoj teritoriji (sve dok vrše posao za Vašington), ali Evropa sebi ne može da dozvoli tu bagatelu na njenoj teritoriji na kojoj je već trajno ugostila preko dvadeset miliona muslimana. Sa stanovišta ovog broja razumeju se sve glasniji i poklici dosadašnjih "pacifista" i "humanista" u EU, koji sada u ovom očajničkom pokretu migranata vide - paranoično - novu priliku islama za novu "mirnu" konkvistu na Evropu koja ih je toliko puta sprečila da je osvoje silom.

Kraj

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online