Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.05.2010.
12:07 >> 15:54h
Tanjug A

Bramerc: Saradnja Srbije profesionalna

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić i glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc konstatovali su danas da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

Predsednik Nacionalnog saveta Rasim Ljajić i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastali su se u Palati Srbija
 

Na sastanku je zaključeno da nema nijednog zahteva Tužilaštva Tribunala na koji nije odgovoreno u predviđenom roku ili na odgovarajući način, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom.

Bramerc je posetu započeo juče višečasovnim sastankom sa predstavnicima Bezbednosno-informativne agencije i članovima akcionog tima za potragu za haškim beguncima, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.


Poseta Beogradu prethodi izveštaju o saradnji Srbije sa sudom u Hagu, koji će Bramerc predati Savetu bezbednosti UN u drugoj polovini juna.


Od tog izveštaja zavisi dalji tok evrointegracija Srbije. Holandija insistira na tome da, pre odluke o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) između EU i Srbije, Srbija uhapsi preostalu dvojicu haških optuženika ili da Bramerc saradnju Srbije oceni kao pozitivnu.

Kako je navedeno, današnji sastanak predstavlja potvrdu činjenice da se saradnja Srbije s Tribunalom nesmetano odvija u kontinuitetu, s ozbirom na to da je Bramerc u izveštaju iz juna prošle godine pozvao Vladu Srbije da u ovim oblastima saradnje održi dostignuti nivo, dok je u izveštaju iz decembra 2009. naveo da nema nerešenih zahteva.


Stav Nacionalnog saveta je da postoji odlična saradnja sa Tužilaštvom Tribunala i da postoji potpuno međusobno poverenje između Srbije i Tužilaštva, i Nacionalni savet je, zajedno sa svim ostalim državnim organima uključenim u proces saradnje, u potpunosti opredeljen da se ovakav nivo saradnje održi i u budućnosti, zaključuje se u saopštenju.


Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je u zgradi Vlade Srbije razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.


Dvodnevnu posetu Beogradu glavni tužilac tribunala završiće večeras susretom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, po njegovom povratku iz posete Azerbejdžanu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online