Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 09.10.2015.
03:13
J. L. Petković - Vesti A

Prepad na srpsku imovinu

Šestoro od 15 radnika Nacionalnog parka "Šar - planina" iz Štrpca, koje je privela kosovska policija, pušteno je na slobodu. Kako "Vesti" saznaju, u pritvoru su ostali rukovodioci, a do kraja jučerašnjeg dana očekivalo i njihovo oslobađanje.

A. Čukić
Čija je Brezovica: Pripadnici kosovske policije

Naš list pokušao je da stupi u kontakt pojedinim radnicima koji su pušteni iz uroševačkog pritvora, ali nam je objašnjeno da još ne mogu davati izjave.

Povodom hapšenja, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je na vanrednu sednicu Vlade, a medijima u Briselu pojasnio da je do zuba naoružana jedinica specijalne kosovske policije ROSU upala u kancelarije Nacionalnog parka na Brezovici i uhapsila sve koje su se tamo zatekli.

Nakon jučerašnje vanredne sednice Vlade Srbije u saopštenju prosleđenom medijima ne spominje se hapšenje radnika, već se govori o "složenoj situaciji" koja iziskuje dodatne napore u cilju zaštite interesa Srbije i srpskog naroda.

U prvom pasusu saopštenja se govori o privatizaciji Ski-centra "Brezovica".

- Vlada Republike Srbije upozorava potencijalne investitore da je Ski centar Brezovica na teritoriji AP KiM u vlasništvu Republike Srbije i da je odluka o eksproprijaciji ovog kompleksa, koju su donele kosovske institucije, protivzakonita - piše u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić rekao da niko ne zna zašto su uhapšeni radnici Nacionalnog parka.

- Valjda je Tači ljut što sam rekao da kao predsednik Vlade imam obavezu da razgovaram sa njim u Briselu, ali da mi se ne ide na zabave i na fudbalske utakmice sa njim, pa su onda nevine ljude koji nisu krivi ni za šta, a krivi su što rade u srpskom javnom preduzeću, uhapsili i to podržava međunarodna zajednica - naveo je Vučić.

Prilikom hapšenja radnika, zaplenjena je i kompletna dokumentacija i kompjuteri u kancelarijama Nacionalnog parka.

Gradonačelnik opštine Štrpce Bratislav Nikolić, do zaključenja ovog broja nije odgovorio na pozive "Vesti", ali je prethodno za druge medije izjavio da nije bio obavešten o akciji kosovske policije, te da sumnja da je povod za akciju policije to što je Nacionalni park srpsko preduzeće koje nije registrovano u centralnom privrednom registru Kosova. On je istakao da je hapšenje radnika potvrda da se moraju rešiti imovinski odnosi Srbije i Kosova i da cenu političkog prepucavanja ne smeju plaćati obični građani.

Šumska posla

Slavko Simić, šef poslaničkog kluba Srpske liste u kosovskoj skupštini, kaže da se "ovakve akcije ne sprovode isključivo pod direktivom Prištine".

- Došli smo informacija da je upravo opštinski direktorijat za šumarstvo u Štrpcu podneo prijavu protiv radnika Nacionalnog parka "Šar- planine" za nelegalnu seču šume, i nastao je problem koji je nevinim ljudima oduzeo slobodu. Apelujem da se utvrdi odgovornost ko zaista zatvara Srbe, po čijem se nalogu to radi. Ako Kancelarija za KiM tvrdi da ima istaknute Srbe na vlasti u Štrpcu, neka i oni apeluju da se ovakve i slične situacije ne dešavaju - kazao je za "Vesti" Simić.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 05:08
Ajde Sip-tari fajront ! Jos malo vam je ostalo...kao i ovom izda-jnickom portalu. PS. E j admine (Pretpostavljam da si onaj ujkica Sloba ili jos gori ujkica Karudijan) pop-usis mi racku...Ha Ha, kakav si pacenik. Blokiras normalnim ljudima ip adrese, a zadrzavas bolesne komentare jos bolesnijih komentatora. Ali razumem te, sve su to tvoje ujkice prerusene u Srbe......Hebacemo vas sve u pedu !
Petak 09.10.2015. 15:33
bice njima veselje ako bojana nabuja.plivace kecici ko leptirici na tisi.
Petak 09.10.2015. 14:15
Teror sip/taskih terorista nad Srbima uz podrsku Beograda i EU se nastavlja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online