Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 09.10.2015.
12:26
Večernji list, blic.rs A

"Lepi Boris, srpska barbika, svima je išao na živce"

Tema komentara u hrvatskom "Večernjem listu" glasila je : "Pouke iz demokratije na primeru bliskog susedstva: Šta se dogodi kada s gnušanjem odbijete da glasate za manje zlo". Naime, novinarka Snježana Pavić se, u susret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, pozabavila primerom Srbije i sudbinom Borisa Tadića. Očigledno je to smatrala vrednom lekcijom za hrvatske birače, koji se spremaju da u političku prošlost pošalju premijera Zorana Milanovića i izaberu vladu HDZ.

Tanjug
Hrvatima novinarka smatra, da "manje zlo" možda i nije tako loš izbor: Boris Tadić

- Svima je "lepi Boris" već jako išao na živce. Ljudi su tri puta glasali za njega, a ništa taj nije uradio. Zvali su ga "barbika", "kukavica bez kičme", bacio je u blato sve što je nasledio od velikoga Zorana Đinđića, a osim lepe fasade, baš se ni sa čim nije mogao pohvaliti u tih osam godina predsednikovanja - piše Pavićeva.

Ona, zatim, podseća da su se Tadića "najviše gadili" stari birači DS, koji u njemu nisu videli pravog lidera. Kritikovali su ga zbog pakta sa Koštunicom, nije se razračunao s ostacima Miloševićevog režima, vlast i funkcije podelio je prijateljima koji se bogate...

Komentatorka "Jutarnjeg" dalje navodi da su uoči izbora u maju 2012. mnogi ugledni Beograđani, intelektualci, novinari, profesori, umetnici na sam pomen Tadića "namestili facu punu gađenja i objašnjavali da naprosto nemaju za koga da glasaju. I da neće ni da izađu na izbore. Ako izađu, glasaće za Marsovce, poništiti listić“. Podseća da su mnogi govorili "pa šta i ako pobede naprednjaci" važno je samo da Tadić i njegovi odu s vlasti, ovi ne mogu biti gori.

Međutim, Pavićeva tu dolazi do neočekivane poente i "lekcije za Hrvatsku". U drugom krugu predsedničkih izbora bilo je 98.664 belih listića, a Tomislav Nikolić je pobedio Tadića sa 70.111 glasova razlike.

- Tri godine kasnije opoziciju uopšte nemaju, Vučić i Nikolić drže svu vlast, svi tabloidi u jednom danu izađu s “Milanovićem ustašom” na naslovnoj strani. Šta mislite, kako danas na svoj izbor gledaju svi ti pametni Beograđani? - zapitala je na kraju Pavićeva građane Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 15:21
Тадићев ДС је довео лажну демократију.Тадић је потписао СОФА споразум са Кондолизу Рајс 7.9. 2006.год. чиме је ауторизовао америчку војну окупацију Србије.Тадић је ухапсио Српског хероја Ратка Младића и предао хагу.Тадић жели да Република Српска нестане а жели да Косово буде Република.Тадић је био 8 година Преседник Србије и народ Србије је ћутао и трпео.
Petak 09.10.2015. 18:26
Nema sta da se doda, 100% je u pravu. Svaka cast na tekstu. Dodatak, tamo gde tadic nije uspeo sa poljima solarne energije u Srbiji uspeo je vucic sa poljima vetroparkova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online