Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.05.2010.
13:20
Tanjug A

Bramerc: Ratko Mladić je u Srbiji

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da, na osnovu podataka koje je dobio, nema razloga da veruje da se haški optuženik Ratko Mladić nalazi van Srbije.

 Nema alternative hapšenju Mladića i Hadžića : Serž Bramerc
 

"To je utisak koji dele i moji sagovornici", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare nakon jučerašnjeg razgovora sa akcionim timom za lociranje i hapšenje haških begunaca.


"Veoma detaljno analiziramo zašto do hapšenja Mladića još nije došlo", rekao je Bramerc i najavio da će se optužnica protiv Madića izmeniti i dopuniti.


Bramerc je rekao da ne može biti alternative hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da od nadležnih službi u Srbiji očekuje da učine sve u praktičnom smislu kako bi oni bili privedeni pravdi, a od političara da ih podrže u tom poslu.

Palma: Mladić nije u Srbiji!
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a da je "dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji".

"Koristim sve svoje sastanke sa operativnim službama i političarima insistirajući na njihovom hapšenju", rekao je Bramerc.

Komentarišući donošenje Deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, Bramerc je rekao da taj gest vlasti Srbije neće biti pomenut u narednom izveštaju Savetu bezbednosti UN, koji će biti podnet u junu.


"To nije nešto što ću pomenuti u izveštaju o saradnji jer to je politička izjava. Naravno to je korak u u dobrom smeru, ali nadam se da je on učinjen zbog budućnosti Srbije i njenog naroda, a ne zbog Haškog tribunala", rekao je Bramerc.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem. Na tom sastanku je zaključeno da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

 

Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem u zgradi Vlade Srbije, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.05.2010. 20:24
На знам шта је са Србијом, само га тражи да га "продаје". Зар србијанци нису свијесни да је ОН нас бранио са вријеме рата ?? Не дај се Ђенерале, боље би било да се кријес у нашој Српкој Републици, ми нећемо те издат' !
Četvrtak 13.05.2010. 23:57
dje je daje mladic pickica, je jedna gnjida od covjeka ako se sam ne preda,ako je tako nevin sto se onda krije,nek svog predsednika stiti svojim izjavama u hagu joj kad procitam neki komentara dodjemi da povratim,koja ste vi sila upm.......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online