Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.10.2015.
15:27
Tanjug A

"O srpskoj imovini na Kosovu nema političkih odluka"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavo je da Vlada Srbije treba da se obrati svakom međunarodnom subjektu kada je u pitanju njena imovina na Kosovu i Metohiji i da se nada da će jezik svojine svi razumeti.

Tanjug
Borba za Kosovo ne sme da prestane: Aleksandar Vulin

Vulin je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Vlada Srbije bila više nego jasna da se o našoj imovini ne mogu donositi političke odluke, pogotovo bez dogovora sa Srbijom.

- Godinama možemo da dokazemo svaki dinar koji smo odvojili za imovinu na Kosovu, mi i dalje servisiramo čak i sve naše obaveze, plaćamo sve dugove koji su nastali po osnovu kreditiranja za objekte na Kosovu. Postoje i objekti koji pripradaju našem Telekomu koje ne mozemo da koristimo - naveo je Vulin.

Borba za imovinu

On je dodao i da se o imovini mora govoriti u celini, a ne pojedinačno.

- Ako stavite da mi treba da predamo Gazivode, to se nismo dogovorili, dogovorili smo se da ćemo raditi na rešavanju snabdevanja struje i imovine - naveo je Vulin.

Govoreći o amandmanu na nacrt platforme za poglavlje 35, Vulin je rekao da to poglavlje ne može da bude zamena za briselski dijalog i da bi sve drugo bilo menjanje dogovora.

Vulin je rekao i da je Srbija sve uradila što se od nje tražilo, da implementacija Briselskog sporazuma nije oročena nekim datumom, ali da za neke stvari Srbija nije kriva, poput formiranja Zajednice srpskih opština, i da za to ne može krivica da bude svaljena na Srbiju.

Srbija dobar partner

- Mi smo dobar partner, sve smo ispunili, nije u redu da nam bilo ko nameće nove i nove obaveze i da ono što smo uradili nije važno. Srbija je dobar partner i bilo bi dobro da međunarodna zajednica pokaže da postuje to što radimo i da pokaže da nas zaista želi u zajednici evropskih naroda - rekao je Vulin.

Na pitanje o zahtevu da Kosovo bude član Uneska, Vulin je rekao da postoje stvari na koje možemo da utičemo i one na koje ne možemo da utičemo, kao što je kako će države glasati o tom zahtevu.

- Ali, ne smemo da prestanemo da se borimo. Svako mora da razume koliko je za nas baština na Kosovu bitna i svako mora da razume da je to nešto što veoma vređa naša osećanja i političke interese i da u skladu sa tim mora da vodi računa o budućim odnosima sa Srbijom - naveo je Vulin.

POVEZANE VESTI

Petak 16.10.2015. 18:11
Koja bre "srpska imovina" kada je Srbija odavno pod okupacijom i ne samo na Kosovu i Metohiji??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online