Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 19.10.2015.
04:44
J. L. Petković - Vesti A

"Vučić i Dačić predaju Kosovo"

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u petak su podnete krivične prijave protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića zbog potpisivanja Briselskog sporazuma. Prijavu je potpisalo 87 poslanika Skupštine AP Kosova i Metohije, koji ističu da su dvojica državnika "narušili teritorijalni integritet Srbije".

Poslanici na konferenciji za novinare u Beogradu

Najavljena je i prijava protiv predsednice Skupštine Maje Gojković ukoliko ne raspiše lokalne izbore na severu Kosova, što je, kako ističu, dužna po Ustavu.maja

- Ovom krivičnom prijavom protiv Vučića i Dačića, najodgovornijih aktera predaje Kosova, želimo da spasemo svest, čast i obraz Srba sa KiM. Svih 15 godina smo mogli da se borimo protiv Unmika, Kfora, Euleksa i Prištine, ali onog momenta kada je naša matična država krenula da otpisuje taj deo prostora, naše šanse za borbu su apsolutno smanjene. Naš zahtev za raspisivanjem lokalnih izbora je u duhu Ustava Srbije. Na Skupštini Srbije je da stavi van snage Briselski sporazum, jer je on uzrok svih mogućih nevolja i zala, naroda i države - kazao je Marko Jakšić, član predsedništva AP KiM, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Takođe član predsedništva, Radenko Nedeljković, podvukao je da "neiskrenost, obmane i prevare najviše bole srpski narod na KiM".

Da li je sada bolje?

- Rekli su da Srbija ne može da bude talac Srba sa KiM i evo sada Briselskim sporazumom su pustili Kosovo niz vodu, od nas prave drugu državu. Da li građani Srbije sada žive bolje? Da li su posle predaje Kosova veće plate, penzije? Da li se Srbija podigla na noge - pitao je Marko Jakšić na konferenciji za novinare.

- Demontira se država Srbija, gase se njene institucije i zamenjuju kosovskim. Aktuelni režim prevario je mali broj građana da su prošli izbori održani po zakonima Kosova navodno statusno neutralni. Da bi malo umirili narod na KiM Aleksandar Vulin je otvorio dve fabrike košulja u Zubinom Potoku i Žitkovcu, koje nisu radile ni dva dana. Košulje je podelio ministrima u Vladi, a radnici su posle danima štrajkovali u zgradi opštine. O mnogim stvarima koje se dešavaju se malo zna, jer na severu KiM vlada medijska blokada - smatra Nedeljković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.10.2015. 08:14
Šta napisati kad znaš da ćeš biti izbrisan ? Ološ koji predaje Kosovo zaslužuje da mu se sudi javno i po kratkom postupku sada i odmah . Naravno da će ova krivična prijava biti odbačena i ignorisana ali ostaje da je ipak neko skupio hrabrosti i napisao prijavu . Kad tad ona će biti aktuelna .
Ponedeljak 19.10.2015. 10:18
Tako je Dacic i Vucic iSPC 90ti zu sa svoju arogacnu politiku prema svom narod (albancim)na Kosovo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online