Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.10.2015.
11:56
alo.rs A

Srbija kupuje ruske rakete S-300!

Srpska delegacija, koja predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem boravi već tri dana u Moskvi, pregovara o kupovini četiri diviziona raketa S300, koji će moći da zaštite skoro celu teritoriju naše zemlje.

Tanjug/AP
Nije baš najsavremeniji, ali poslužiće: Raketni sistem S-300

- Srbija će uputiti Rusiji ukupno četiri zahteva za kupovinu naoružanja i vojne opreme. Jedan od njih je i kupovina raketa S-300, a za početak bi kupili jedan divizion dok bi nam Rusija kasnije isporučila još tri. Srbija će u dogovoru s Rusijom tražiti načine kako da ovo naoružanje dobije po znatno povoljnijoj ceni nego što je aktuelna na tržištu naoružanja, kaže izvor lista “Alo” blizak Vladi Srbije.

Vučić je izjavio u Moskvi da se s Rusijom i dalje vode pregovori o kupovini oružja i naoružanja, kao i o mogućem remontu ruskih helikoptera u Srbiji. Vučić nije želeo da kaže koje oružje Srbija želi da uveze, navodeći da se o tome još pregovara.

- Nećemo da nabavljamo oružja koja se mogu smatrati ofanzivnim, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju, naveo je tada srpski premijer.

youtube/Novorossiя Informagentstvo

Nuđene Miloševiću pre bombardovanja

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nudio je bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću da pošalje Srbiji protivraketni sistem S-300. - Na kraju nismo to uspeli da ostvarimo jer je postojao problem s vaše strane. On se ogledao u stavu gospodina Miloševića i vašeg rukovodstva, koje nije verovalo da NATO može da izvrši takvu agresiju. Kasnije je već bilo kasno, S-300 nije mogao da se prebaci jer je počela blokada. Ja sam ih upozoravao. Bilo agresije ili ne bilo, morate mnogo pre nje da se pripremite - naveo je Lukašenko u intervjuu za srpske medije koji je dao prošle godine.

Vučić je srpskim novinarima u Moskvi izjavio da je s ruskim zvaničnicima razgovarao i da će i dalje razgovarati o tome “šta se može uraditi da se iskoriste potencijali srpske namenske industrije”. On je rekao da se s ruskom stranom razgovara o remontu helikoptera u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.10.2015. 12:35
Ако има макар мало мозга у глави, само малецко, одлучиће се за куповину наоружања. Само будала не види шта се дешава на Хелму (Балкан), арбанашки терористи контролишу КиМ, такође врше терористичке нападе по БЈР Македонији и захтевају аутономију,а касније и отцепљење Прешева, Бујановца и Медвеђе. Затим оне луде потурице Зукорлић и Угљанин потпаљују мржњу у Рашкој, Зукорлић проповеда радикални Ислам док Угљанин позива Муслимане да стварају "републику Санџак". У БиХ желе да униште РС, ЕУ представник је претио ратом у БиХ и Србији ако се одржи референдум о правосуђу у РС, да не помињемо 7.000 вехабија који су остали у БиХ након рата. Суочени са миграцијама са блиског истока међу којима има одређени удео терориста и др. радикалних група које ако због политике ЕУ да спречи њихов долазак у њу намерава да део њих трајно смести на ове просторе где ће они бити рушилачки чинилац. Затим наоружавање Крватске балистичким ракетама домета 300 км и са хеликоптерима, од стране НАТО нацциста. На крају новија политичка нестабилност у Србској Спарти где се диктаторси режим Мила Лопурде Ђукановића спема да падне. САМО ДЕБИЛ НЕ БИ НАОРУЖАО СВОЈЕ ОТАЧАСТВО У ОВОМ БУРЕТУ БАРУТА!!!
Četvrtak 29.10.2015. 16:13
Ovako: Veoma verovatno je da Rusi bolje znaju sta nama treba od Aleksa Prvog Najvelicanstvenijeg. I ja se divim strpljenju Putina, ali razumem da i on zna da Vucic NE PREDSTAVLJA misljenje naroda Srbije. A oni (Rusi) bi da zastite svoj, srpski narod. Zbog toga i traje sve to toliko. Nisam specijalista za naoruzanje. Ali, sada svi vide koliko je glupa, debilna bila izjava naseg Premijera (a ponovio i Predsednik): „Srbija vise nema neprijatelje i nece vise ratovati“! I onda, a i sada ponavljam: Srbija je okruzena (osim Rumunije, iako clanice NATO) neprijateljskim zemljama i svima se „dize ona stvar na neki deo teritorije Srbije!“. Ljudi, da li ste svesni da smo u smrtnoj opasnosti? Niko od njih ne moze pojedinacno, ali, udruzeni mogu da nas sravne sa zemljom! Srbija MORA, kako god zna da odbranu podigne na takav nivo da se niko ne usudi! Nasi (kupljeni, prodati) politicari zive u nekom svom zamisljenom svetu. Realnost je da smo veoma ugrozeni. Rusija, kao mnogo puta u istoriji zeli da pomogne. Ali, ne mozes pomoci nekom ko ne zeli da mu pomognes! Ukoliko se Vucic iz Rusije vrati bez jasne vojne podrske, mozemo ocekivati veoma crne dane…
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online