Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 20.11.2015.
11:34 >> 12:07h
Tanjug A

NATO nije gađao srpski narod već Miloševićevu politiku?!

Glavna vest, koju je u Beograd doneo generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, je da od danas Kfor u potpunosti relaksira zonu bezbednosti i time ukida ograničenja koja su bila uvedena 1999.godine. Usput je pričao o ne tako davnom bombardovanju Srbije baš od strane NATO-a.

Tanjug
Super si to objasnio. Hvala na svemu

Ograničenja koja su važila za delove srpskog vazdušnog prostora više ne postoje, naglasio je Stoltenberg dodajući da to znači punu integraciju Srbije u vazdužni prostor Evrope. 

Prema Stoltenbergu odluka je doneta na osnovu posvećenosti Srbije normalizaciji odnosa sa Prištinom. On je ukazao da je više godina prošlo od kada je generalni sekretar NATO posetio Srbiju i dodao da zna da postoje "snažna osećanja" u Srbiji u vezi vojne alijanse.

- Naša intervencija 1999. nije bila protiv sprskog naroda, već se radilo o zaustavljanju neprihvatljivih radnji Miloševićevog režima. Intervencija NATO okončala je više godine ratova na Balkanu. Tokom intervencije smo preduzeli sve da sprečimo gubitak nevinih života, i svaki izgubljeni život civila bio je tragedija za čim duboko žalimo. Saučešće porodicama na obe strane sukoba i svima koji su izgubili voljene - podvukao je Stoltenberg.

"Ako ostanem premijer, prihvatiću Jensov poziv"

Poseta generalnog sekretara NATO izaziva u Srbiji različite stavove i viđenja, primetio je srpski premijer Aleksandar Vučić, ali i ocenio da je ona važna i korisna za našu zemlju. Istakao je da je dobio poziv da u julu naredne godine poseti sedište NATO i da se obrati članicama te organizacije. 

- Nema sumnje da ću, ako tada budem premijer, taj poziv prihvatiti, jer je to veoma važno za našu zemlju - poručio je Vučić.  

Jeo sladoled na Kališu

Tanjug
Ha-ha, hi-hi. Jao, što si blesav

On je podsetio da plan partnerstva nudi mnoge mogućnosti saradnje i da je NATO spreman da pokrene novi fond da pomogne Srbiji da uništi 200 tona viška municije. 

Stoltenberg je, ponovivši da je saradnja korisna za obe strane, rekao da je naučio koliko su bliski odnosi građana u Norveškoj i Srbiji i da oseća ličnu povezanost sa Srbijom. On je podsetio da je proveo detinjstvo u Beogradu, gde je pojeo prvi sladoled na Kalemegdanu i igrao s vršnjacima "ringe ringe raja".

Kao generalni sekretar NATO, kazao je da duboko veruje, u potencijale odnosa vojne alijanse i Srbije poštujući politiku neutralnosti, te da se raduje razvoju odnosa i političkoj i praktičnoj saradnji NATO i Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 20.11.2015. 12:14
Smradovi ljudski. SR Jugoslaviju ste bimbardovali da otmete Kosovo i Crnu Goru i da opljačkate Srbiju. Milošević vam to nije dao. Oteli ste nam teritoriju, razbili zemlju, porušili infrastrukturu, uništili i opljačkali fabrike a sad nas držite kao kolonijalne robove da radimo za vas. Mi nijesmo budale i nećemo zaboraviti. Sada radimo šta moramo ali bitka za oslobođenje je tek počela. Otjeraćemo mi vas iz naših zemalja i ponovo oteti slobodu koju ste nam NATO bombama ukralu.
Petak 20.11.2015. 12:10
E sad što se tu slučajno našao i narod ko mu je kriv.Trebao je izaći iz zemlje da NATO ne bi bio kriv.Koje nebuloze,a koje tek gaddosti i licemernog podsmeha ovom narodu.Terajte tu djuubrrad iz zemlje,zar nije dosta zlla koja su nam počinili,sad još moramo da slušamo i ovakve podlosti.Vučiću idi s njima ako su ti svetiji od tvog naroda.
Petak 20.11.2015. 15:36
Učinak sumanutog srpskog premijera, koga hvali prokonzul Kirbi, koji će uskoro otići iz Srbije, a da mu niko uglas nije pomenuo majku, ili ga gađao smrdljivim jajima, zastrašujući je. Za svog samovlašća zadužio je Srbiju, što se zna, za najmanje deset milijardi evra. Na ivicu biološkog opstanka doveo je dve trećine građana, sa svojom organizovanom kriminalnom grupom pokrao je najmanje 5 milijardi evra, uništio je mnoga preduzeća, banke, opljačkao fondove...U Srbiji mesecima se ne isplaćuje socijalna zaštita, dečiji dodaci, boračke penzije i invalidnine.Oko Srbije evropske zemlje zatvaraju obruč. Srbija je ukinula vize za građane Omana, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Bolivije, Kolumbije...Srbija je muslimanskim džihadistima izdala nekoliko hiljada srpskih pasoša, desetine slovenačkih pasoša, koji se štampaju u kovnici novca...Iza sebe je Aleksandar Vučić ostavio pustoš. On poručuje, prkosno: "...Spreman sam svima da izađem na crtu!". (Dvoboj!). "I ako izgubim, spreman sam i da predam vlast!" Možda preda, a možda i ne preda. On traži da ga oteramo. Nikako drukčije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online