Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.12.2015.
04:52
D. Dekić - Vesti A

Gašić bi vojskom da brani Vučića

Najavu ministra odbrane o formiranju posebnog štaba za zaštitu premijera Aleksandra Vučića kao najugroženije ličnosti u zemlji, stručna javnost vidi kao marketinški trik Bratislava Gašića i zamagljivanje sopstvenih afera.

Brine za sebe ili premijera: Bratislav Gašić i Aleksandar Vučić

Gašić je svoj potez obrazložio opasnošću od neimenovanih političko-kriminalno tajkunskih aktera koji su, kako reče, bili prisutni u vreme ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića.

Vojni stručnjak Ljubodrag Stojadinović, međutim, pozivajući se na reči premijera da nema državnog udara i da se ne oseća ugroženim, tumači za "Vesti" da neki ministri zbog afera koje se oko njih pletu, pokušavaju da ih zataškaju predstavljajući kritike na svoj račun kao napad na državu.

- U pitanju je vladajuća paranoja i strah za sopstvenu poziciju koji se prethodnih dana pretvorio u udar državne vrhuške na mir i spokoj građana putem fiksacija onih koji nisu dorasli ministarskim pozicijama.Tako valja razumeti i Gašića koji je kazao i da se više neće razvijati afere - tumači Stojadinović podsećajući da je vojni ministar u epicentru više afera, između ostalog, afera "Priskluškivanje" i "Helikopter".

Premijera ugrožavaju njegovi

- Ministar odbrane ne komanduje vojskom, već se bavi upravnim poslovima u tom resoru, a predsednik Republike je vrhovni vojni komandant i operativno deluje preko načelnika Generalštaba - kaže Ljubodrag Stojadinović i dodaje da Vučić, ako jeste ugrožen, onda je to od njegovog okruženja, odnosno najbližih saradnika i novinara koji sejanjem paranoje hoće da poprave pozicije.

Analitičar Aleksandar Radić, ne sporeći da se mogu formirati nekakvi štabovi za koordinaciju službi, kao problem u toj priči vidi što je od bezbednosti važnije da se o tome priča u medijima.

- Posle kulminacije rijalitija državni udar, Gašić je očito hteo medijski efekat. Ako rizika po nečiju bezbednost ima, nadležni treba da rade svoj posao, a ne da o ugroženosti priča premijer ili ministar odbrane i da se tako stvara zbrka u javnosti - ukazao je Radić za naš list.

Okolnosti koje su dovele do ubistva Đinđića i sadašnja situacija nisu iste, smatra bivši direktor VBA, poslanik Momir Stojanović. On je, podsetivši da je 2003. u obezbeđenju pokojnog premijera bilo osoba bliskih kriminalnim grupama koje su aktivno radile na organizovanju atentata, ocenio da je situacija sada drugačija.

- Danas se u obezbeđenju premijera kredibilni ljudi koji dugo rade taj posao, nisu u vezi sa krimogenim sredinama i nemaju nikakvog razloga da poverene zadatke profesionalno ne izvrše - kaže Stojanović za "Vesti".

Ko razume, shvatiće

Ministar odbrane se, i krajem januara ove godine, bavio bezbednošću premijera. U medijima je i tada tvrdio da je Vučić najugroženiji u državi, ali je smatrao da je stepen njegovog obezbeđenja "adekvatan".
- Vučićeva bezbednost je maksimalna i ne treba da bude dileme da će za njegovo obezbeđivanje biti angažovana sva sredstva na raspolaganju - govorio je tada Gašić.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.12.2015. 07:58
Gasicu prvo o helikopteru
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online