Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.05.2010.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Velja Ilić: Toma i Voja su malo nervozni

Nedavne izjave predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića su greška i nisu naljutile lidera Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunicu, kaže u razgovoru za "Vesti" Velimir Ilić, prvi čovek Nove Srbije (NS).

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije
 

- Nikada nisam imao problema ni sa jednim od njih. Ići ćemo zajedno na izbore, samo na odluku Koštunice treba malo sačekati. Neću menjati koalicionog partnera za predsedničke izbore, a nadam se da ću pored Koštunice dobiti nove.
 

Da li vaša saradnja sa Tomislavom Nikolićem može da ugrozi koaliciju između NS i DSS?
 

- Ma kakvi, nikako! Mi nemamo nikakvih problema.
 

Sa kim, Nikolićem ili Koštunicom?
 

- Sa Koštunicom smo dugo u koaliciji, on je principijelan i sve je u redu. Sa Nikolićem smo u utorak nakon višemesečnih pregovora sklopili dogovor da zajedno idemo na lokalne izbore u Boru. Nemam problema ni sa jednim od njih.
 

DSS greši na lokalu

Sve vreme govorite da vam je odnos sa DSS-om korektan, zašto onda oni kao stranka nisu hteli da budu sa vama na istoj listi na lokalnim izborima?
- Greška je što je DSS dozvolila opštinskim odborima da odlučuju o koalicijama na lokalnom nivou. Da smo izašli zajedno pobedili bi sigurno.

Deluje da imaju Nikolić i Koštunica, sudeći po izjavama lidera SNS-a u medijima?
 

- To je bila mala greška koja će biti ispravljena.
 

Lider naprednjaka Nikolić je u utorak najavio posetu DSS-u kako bi izgladio stvari, ali je ispalo da ga nisu primili na razgovor...
 

- Mislim da će sve to doći na svoje, i da između njih ne postoji nikakav razdor već mali nesporazum. Prirodnim tokom će se sve kockice složiti. Sve je to zbog nervoze.
 

Kakve nervoze?
 

- One koje nam nameće vladajuća koalicija. Govore da izbora neće biti i da će vlada trajati ceo mandat, a meni se čini da to nije tačno. Tadić je uveliko u kampanji, pogledajte kolike se pare troše na promociju Demokratske stranke. Isto je i sa ministrom Mlađanom Dinkićem, i on je u kampanji.
 

Opozicija je tražila vanredne izbore i skupljala potpise, zašto je sada nervozna?
 

- Ne plašimo se izbora, samo se za njih treba pripremiti.
 

Mislite li da pregovori o ujedinjenju opozicije teku sporo?
 

- Uvek može brže. Bliski su mi svi koji prihvataju program o kome smo govorili. To su prihvatili i Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica, ali treba da prođe malo vremena dok se sve to realizuje. Srbija je svima važnija od ličnih interesa, a to je najbitnije.
 

Mislite dok lider DSS-a odluči da li hoće sa Nikolićem u koaliciju?
 

- Siguran sam da hoće, treba samo malo sačekati da se sve to dogodi prirodno. Dogovorićemo se lako.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online