Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.01.2016.
10:28
Tanjug A

"Nabavljate haubice i oklopna vozila! Nemojte da kukate kad počnemo i mi!"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Hrvatska "neprestano izaziva situacije sa rathohuškačkim govorom, a Srbija neće dozvoliti da bilo ko ugrožava njenu bezbednost".

Tanjug
Odgovorićemo na hrvatsko naoružvanje: Nebojša Stefanović

Srbija, dodao je, radi na jačanju vojnih kapaciteta.

Proterali svoje građane jer su Srbi

On je podsetio da je Hrvatska proterala 400.000 svojih građana, samo zato što su Srbi. 

- U zemlji EU ne možete da imate ćirilične table, jer država ne može da sačuva ono što je predvidela sopstvenim zakonima. Hrvatska treba da bude poslednja zemlja koja može da nam priča o prošlosti, bolje da vode računa kako da vrate Srbe i poboljšaju im uslove za život - ukazao je ministar.

- Naš posao je da odgovaramo recipročno i da štitimo bezbednost zemlje - poručio je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je, komentarišući provokativne izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Anta Kotromanovića o nabavci naoružanja, rekao da Srbija želi najbolje odnose sa komšijama.

- Ali kada neki misle da je znak prijateljstva nabavka raketa i kažu nam da ne budemo nervozni u vezi toga, oni pokušavaju da ponize Srbiju. Ni premijer (Aleksandar) Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i nećemo dozvoliti da građani ostete ugroženost, jer se neko u regionu naoružava - istakao je on.

Ministar je naglasio da se Srbija "nije uplašila, niti da bilo ko ugrožava bezbednost i njeno dostojanstvo Srbije".

- Ali, nemojte posle da se ljutite kad Srbija odgovori recipročnim merama i nemojte da kukate i zapomažete kada budemo pojačali svoju vojnu industriju - naveo je Stefanović.

Smeta im što smo lider u regionu

On je istakao i da je više nego jasno da Hrvatskoj smeta to što je Srbija preuzela ulogu lidera u regionu.

- Hrvatska ima potrebu da bude lider u regionu, da stvara neki uticaj, ali taj film neće gledati. Srbija neće ništa loše svojim komšijama, ali ima pravo da se bori za sebe i građane i mislimo da vodimo bolju politiku i to pokazujemo - kazao je on.

On je kazao da nije prvi put da iz Hrvatske stižu takve vrste izjava i pretnji, podsetivši da je prošle godine Hrvatske izvršila ekonomsku agresiju na Srbiju, zaustavljajući prelaz kamiona i potpuno blokirajući saobraćaj.

Stefanović je dodao da Srbija nije komentarisala to što je Hrvatska nabavila pancir haubice, oklopna vozila, kao ni razloge zbog kojih to Hrvatska radi... 

- Ali, neka radi, ali kad se nabavljaju lansirne rampe za balističke rakete dometa 300 kilometara, pa ne radite to zbog mira u regionu, ko gradi mir balističkim raketama? - upitao je ministar.

Stefanović je zaključio da Srbija apsolutno nema razloga da bude nervozna istakavši da ona nikome ne želi ništa loše.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.01.2016. 10:38
Kako vreme prolazi, sve se više otkrivaju godinama skrivane prljavštine i perverzije u zapadnim zemljama koje su već 15 godina svetionik i uzor za svaku vlast u Beogradu. Primera radi, razotkrilo se da je najmanje 231 dete iz Regensburgskog hora dečaka u periodu od 1953. do 1992. godine bilo žrtva prebijanja, pravih mučenja i seksualnog nasilja. Kako piše The New York Times, ovu ružnu istinu je razotkrio poznati nemački pravnik Ulrih Veber kojeg je Regensburgski hor poverio istragu o tom svom „mračnom periodu“. Veber je utvrdio da je svaki treći dečak tog bavarskog hora – unutar samog hora ili škole koja je sa horom bila povezana – bio žrtva nasilja. On čak tvrdi da su razmere tog nasilja znatno veće. Veber većinu „protivpravnih radnji“ pripisuje Johanu Majeru koji je bio direktor osnovne škole unutar Regensburgskog hora bezmalo 40 godina. A bio je direktor sve do odlaska u penziju, u kojoj je vrlo brzo umro.
Nedelja 10.01.2016. 12:17
Potvrđena su nedavna pisanja ruskih medija da će Moskva poslati vojne jedinice na Kosovo do kraja ove godine najkasnije. Naš sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije napominje da je to istina. Naš sagovornik ističe da Rusija već izvesno vreme planira da pod izgovorom Sirije, otpočne i evropske vojne operacije u cilju suzbijanja islamista kojih ima najviše na Balkanu. On ujedno napominje da Rusija samo čeka perfektno vreme za to, a moguće je da smišljaju i izgovor, pa čak i to da će napraviti krizu u cilju da bi je posle rešavali. Rusija bi trebala da pošalje svoje specijalne jedinice za suzbijanje terorizma na Kosovo ali i BIH koji bi tražili teroriste. Ono što će prethoditi ovome jeste i slanje obaveštajnih timova koji će pripremiti teren ali i proceniti bezbednost i rizik po članove budućih ekspedicija. Zanimljivo je i što se poklapa sa gore navedenim jeste što je pred novu godinu ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov najavio intezivniju borbu u Evropi kroz obaveštajno terenski rad sa ciljem da se spreči stvaranje terorističkih ćelija u Evropi koji će se sasvim sigurno okrenuti i protiv Rusije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online