Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.01.2016.
19:34
Vestionline A

Ako ne priznajete Kosovo, što ste potpisali Briselski sporazum?

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kao mantru za ozdravljenje sve češće, a posebno otkad je počela preizborna kampanja, ponavlja da Vlada u kojoj je on ministar neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Ili nije shvatio da Kosmet nije pojam iz njegovog resora ili ne može da prežali što su funkciju šefa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na kojoj je prethodno bio, dali Marku Đuriću.

Tanjug
Aleksandar Vulin ponavlja da Srbija neće priznati Kosovo

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista - članice vladajuće koalicije sa SNS, izjavio je da Vlada Srbije koju vodi Aleksandar Vučić i u kojoj je on ministar nikada neće priznati Kosovo i Metohiju.

On je dodao da Vlada nikada neće prestati da pomaže Srbima u južnoj pokrajini i ponovio da je Zajednica srpskih opština (ZSO) najvažniji deo Briselskog sporazuma, koji je aktuelna vlast u Srbiji potpisala sa političkim predstavnicima samoproglašenog Kosova.

Bezbrojne prilike smo imali za to, beskrajno puta su nam nudili najvažniji ljudi sveta ličnu promociju, moć, uticaj, silu, večnu vlast za tako malu stvar - samo priznajte KiM, za tako malu stvar - najveću na svetu - rekao je Vulin na izbornoj konferenciji Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista za KiM u Zvečanu. 

On je istakao da Vučić nikada nije ni dozvolio da se misli na tu temu. 

- Dok je on predsednik Vlade Srbije i dok sam ja ministar u toj vladi nikada se neće misliti na tu temu, nikada, baš nikada - poručio je Vulin okupljenima u sali Doma kulture u Zvečanu.

On je ponovio da je Zajednica srpskih opština (ZSO) najvažniji deo Briselskog sporazuma. 

ZSO da nas okupi, ujedini, usmeri, da progovori jednim glasom, ali ZSO će biti važna i moćna onoliko koliko je važnom i moćnom budu činili Srbi koji budu u njoj, onoliko važnom i moćnom koliko je od sebe važnim i moćnim učine Srbi koji će je formirati i voditi - rekao je Vulin. 

Na izbornoj konferenciji za predsednika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista izabran je Aleksandar Jablanović koji je poručio da bez Vlade Srbije, bez njenih resursa i stavova, ni u jedan aranžman Srbi sa KiM od 2013. godine nisu, niti će ulaziti. 

- Vlada Republike Srbije je za nas vrhovna komandna instanca, naša partija će doprineti da se glas Vlade Srbije i stavovi čuju što dalje i što dublje kroz celo političko društvo na KiM. Naše odluke će biti racionalne, a naši stavovi pragmatični - rekao je Jablanović. 

POVEZANE VESTI

Subota 30.01.2016. 19:41
Silan ministar si ti....ti se ponasas kao cobanin a ne ministar.
Subota 30.01.2016. 20:37
Prozove profesor malog Albanca i kaze: - "Reci mi jednu prosto prosirenu recenicu!" Albenac se sjeti i rece: - "Trci Vulin livadicom, ja ga ganjam sjekiricom". - "Sjedi! Dva!" - "Zasto profesore?" - "Da si ga stigao dobio bi pet."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online