Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.02.2016.
17:48
Vestionline A

SPS pravi "novi DOS" protiv Vučića!

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić je samo poslednji u nizu koji je javno isprozivao svoje koalicione partnere naprednjake, a pravi predsednik socijalista Ivica Dačić morao je da smiruje situaciju i "vadi kestenje iz vatre". Ipak, da čarke između socijalista i naprednjaka nisu slučajne i nisu samo deo predizbornog marketinga već se pokazuje i na lokalu.

Tanjug
Hoće li uspeti da drži sve konce: Ivica Dačić

Vladajući SPS u Valjevu pravi "novi DOS" za predstojeće lokalne izbore, a posle bivših odbora partija Mlađana Dinkića i Rasima Ljajića, sa socijalistima će na listi biti i eksčlanovi stranke Velimira Ilića.

Udruženje građana "Novosrbijanci", nekadašnji članovi Nove Srbije, nisu kolektivno prešli u SPS ali su objavili predizbornu koaliciju sa socijalistima. Njihov predsednik i član Gradskog veća Marko Živanović objašnjava da je zajednički nastup na lokalnim izborima logičan nastavak dobre saradnje na lokalnom nivou protekle četiri godine.

- Sada je u SPS mnogo mladih ljudi, koji nisu ideološki vezani za period devedesetih i socijalisti su jedina partija u gradu koja je izašla sa nekim novim, mladim ljudima, kojima ću ja svojim iskustvom pomoći - kaže Živanović.

Pre njih, u SPS su prešli članovi Gradskog odbora SDPS odbijajući naređenje stranačke centrale da se priklone SNS-u, a potom i kompletan odbor ugašenog URS-a. Iz sadašnje vladajuće koalicije, praktično, na budućoj izbornoj listi SPS sada samo fale Pokret za Valjevo, nekadašnja Nova demokratija sa jakim uporištem u gradu u kojem je i osnovana, te DSS.

Jedna lista protiv "vučićista"

- Sasvim je očekivano da SPS pravi "novi DOS" ili, kako se već u gradu naziva - "jedna lista protiv vučićista". Da lokalni idu bez republičkih izbora, SPS bi bio favorit, s obzirom na to da u trku ulazi sa pozicije vlasti i za najvećeg rivala ima prilično razjedinjeni odbor SNS-a, koji je u jednom trenutku bio čak i raspušten. Ovako, socijalistima protivkandidat neće biti neko od lokalnih naprednjaka, već ime lidera SNS-a na glasačnom listiću, pa je njihov "odgovor" u okupljanju ostalih stranaka na jednoj listi - priča izvor "Blica" upućen u lokalnu političku situaciju.

Sami socijalisti negiraju da stvaraju "izborni front" protiv bilo koga, ali poručuju da će javnost tek saznati s kojim je sve strankama dogovorena saradnja.

- Ovo je okupljanje različitih ljudi koji mogu da nam pomognu u realizaciji boljeg života za Valjevo. Centrale veoma vole da se mešaju u lokalnu politiku, ali mi smo pokazali da smo dosta autonomni. Nas zanima naša, valjevska priča i zbog toga ne pravimo front, već što širu koaliciju – objašnjava potpredsednik SPS-a Đorđe Pavlović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online