Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 11.02.2016.
00:13
Đ. Barović - Vesti A

Srbiji 15 dana za hapšenje radikala

Treća rasprava po zahtevu Tribunala o izručenju Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića bila je burnija od prethodnih. Predsedavajući sudskog veća Alfonso Ori je sipao otrovne strele na račun Srbije, a koordinatoru Pravnog tima Saši Obradoviću je zabranio da objasni koje je korake Srbija do sada učinila.

A. Čukić
Novi izazov: Srpska policija

- Srbija je imala samo jedan zadatak - da ih uhapsi, a u tom pogledu ništa nije uradila - rekao je Ori.

Obradović je pokušao da kaže da Srbija i dalje čeka odgovor predsednika Tribunala na pismo iz decembra 2015. i predlog da se slučaj ustupi domaćem pravosuđu. Naveo je da Vlada mora da vodi računa o "političko-bezbednosnim aspektima" saradnje s Tribunalom, budući da smatra da "situacija od kraja 2014. nije nimalo jednostavna".

- Srbija ne čini ništa da optužene izruči Tribunalu. Vaše pismo od 2. februara i dopisivanje sa predsednikom Tribunala ne suspenduje međunarodne obaveze Srbije i ne oslobađa je dužnosti izvršavanja naloga - oštro je Obradoviću odgovorio Ori. On je kazao da je Srbija "sama stvorila problem".

- Vaša obaveza je da optužene uhapsite do 24. februara i tada nećete imati potrebu da nas izveštavate šta radite. U suprotnom, mi ne nameravamo da sedimo ovde još godinu dana i slušamo vaša objašnjenja koja nemaju veze sa njihovim hapšenjem - odbrusio je Ori na pitanje Obradovića šta bi dvonedeljni umesto prethodnog mesečnog izveštaja Hagu trebalo da sadrži ukoliko sudsko veće zanima isključivo hapšenje optuženih.

- Ovo Veće neće dozvoliti da čeka dok vi ne odlučite da je došao pravi trenutak da ih uhapsite - zaključio je Ori.

Sudija Bakone Moloto je dodao da Haški tribunal od Srbije ne očekuje samo da troje radikala uhapsi, već i da ih odmah sprovede u Hag.

A Florens Artman?

Obradović je rekao i da Vlada "nije razumela" zbog čega je prijavljena za nesaradnju kada to nije učinjeno u slučaju Francuske koja je takođe odbila da izruči svoju državljanku, Florans Artman.
- Za ljude u Srbiji to je dokaz da nisu sve članice UN ravnopravne pred Tribunalom - podvukao je zastupnik Srbije.
Orija to nije uopšte zanimalo.


 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.02.2016. 14:16
Stručne službe su obmanule premijera,a on javnost po pitanju povećanja penzija.Evo kako-racimo da je penzija pre umanjenja bila 35.000,oo pa odbijanjem 25.ooo,oo i 22% ona je bila 32.8oo,oo a uvćana za 1,25% povećanja bila bi 33.210,00.Medjutim računica je drugačija.Na penziju pre umanjenja (35.000)je primenjen procenat od 1,25% pa je od toga odbijeno 25.000,oo a na razliku računato umanjenje od 22% tako da ova penzija nije uvćana za 1,25% i da iznosi 33.210,oo već iznosi 33.141,25.Kod većih penzija je i drastičnija razlika
Petak 12.02.2016. 13:04
"Поздрављам" ИЗДА,ЈНИКЕ који су учествовали у киднаповању и продаји, Хашком казамату, Србског генерала и хероја, Здравка Толимира. ДУГУЈЕТЕ НАМ ЈОШ ЈЕДНУ СРБСКУ ГЛАВУ, још један живот! Време наплате и намиривања дугова је пред нама. Врло брзо ћете се у то уверити. Видећемо колико ће вам бити од помоћи лажне легитимације са грбом Србије, као и преторијанске гарде, под лажним називима, које воде несрби. ИЗДА,ЈНИЦИ, главом се плаћа ИЗД,АЈА! ПРИПРЕМИТЕ СЕ! ХЕРОЈУ ЗДРАВКУ ТОЛИМИРУ, вечна слава и хвала! Председник удружења СРБСКИХ ВЕТЕРАНА И ДОБРОВОЉАЦА Славко Никић!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online