Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 12.02.2016.
14:27
Tanjug, Vestionline A

"Hvala Vladi Srbije, radi sjajan posao"

Američki senator Džon Mekejn izjavio je da će zatražiti od SAD da pruži dodatnu pomoć Srbiji u borbi sa izbegličkom krizom.

Tanjug
Amerika spremna da pomogne Srbiji oko migrantske krize

- Dodatna pomoć Srbiji u borbi sa migrantskom krizom očigledno je potrebna i po povratku u SAD tražiću od kolega da se ta pomoć i izglasa - rekao je Mekejn novinarima u Šidu, nakon posete privremenim  prihvatnim centrima u Adaševcima i Šidu.

Mekejn je rekao da je migrantska kriza veoma skupa i zahvalio srpskoj vladi koja "radi sjajan posao" pod veoma teškim uslovima.

- Veoma smo vam zahvalni na vašoj podršci, na nezi koju pružate svim ovim ljudima koji prolaze kroz vašu zemlju. Takođe se nadam da će biti i mir u Siriji, da će bombardovanja tamo i u Avganistanu prestati, kao i da će stati ubijanja koja su ogroman humanitarni problem koji se širi u Evropi i potencijalno u SAD. Nadamo se da ćemo postići mir, da narod može da ostane tamo i da ne mora da ide nikuda - rekao je Mekejn.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o borcima Islamske države sa Kosova, Mekejn je rekao da ID i predstavlja veliku pretnju, upravo zato što regrutuje mlade iz skoro svih krajeva sveta, "čak iz Indonezije i Malezije", i dodao da pametnim korišćenjem interneta ID motiviše ljude da odu u Siriju i bore se na njihovoj strani.

- Prvenstveno, moramo da ih pobedimo, da ih ubijemo i oduzmemo im sve baze, jer 'metastaziraju' u Libiji i na ostalim mestima - rekao je Mekejn.

POVEZANE VESTI

Petak 12.02.2016. 14:44
Uh nemojte nam vise "pomagati" ko BOGA vas molim . Sto se izbeglica tice Srbija ce nahraniti te nesrecnike i prebacice ih do granice sa Hrvatskom , Madjarskom ili Bosnom a odatle oni znaju i sami gde treba otici . Srecno im bilo .
Petak 12.02.2016. 14:46
Јел' то у аризони не познају институцију пензије? Овај рахитични дегенерик набио 130 година и дефинитивно полудео а још увек се као слина развлачи по вашингтону...
Petak 12.02.2016. 15:19
Што је тачно тачно је ова влада Србије,ради сјајан посао за Вашингтон и Брисел.Све домаће задатке Влада Србије испуњава.Запад је наредио да се смање плате и пензије и СНС и ДС су одмах извршили задатак.СНС и ДС су дозволили да ММФ буде газда српских плата и пензија.СНС и ДС су дозволили Параду поноса .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online