Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 09.03.2016.
16:10
D. Obradović - Vestionline A

Vučić presudio: Bog nije kriv!

Kako je moguće da je Srbija, posle nepune dve godine i miliona evra koje je dobila od Evropske unije ponovo poplavljena? Lako, smatra Velja Ilić, kriv je bog! A kad bog umeša prste, šta tu Srbija može? Ipak, premijer Srbije ne slaže se sa ovom konstatacijom! "Bog nije kriv", povika Vučić. I donese presudu.

Tanjug
Zabrinuti premijer: Aleksandar Vučić

Jer svestan je Vučić, nije se igrati sa bogom. Ne sad pred izbore. Malo mu je što se ova kišurina sručila na Srbiju baš kada se SNS spremao da počne kampanju. Sad će svi da pitaju "Šta bi ovo? Kako smo se ponovo našli u istoj situaciji?"

Sad više ništa nema smisla. Ranije je mogao da ode da spasava zavejane i potopljene, izigrava heroja... Ali šta sada? Nekako ne ide da se junači, kad, realno, vlast nije mnogo uradila da bi se izbegle ovakve situacije.

Istina, otišao je odmah u Čačak da obiđe poplavljena područja, ali jedino što je mogao da poruči jeste "Samo vaša s**nja da ne slušam". Više su i njemu dozlogridli i kiša, i sneg, i poplave. A i ti Čačani!

Prvo predsednik opštine Vojislav Ilić reče kako ih je kiša iznenadila, te da nisu ništa mogli da urade za građane. A onda njegov brat Velja, inače ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije za sve okrivi boga!

Ej, baš sad našao da proziva boga?! Pa gde mu je pamet? Ionako je sve krenulo napačke, sad još treba i bog dragi da se naljuti na SNS. A sve je lepo bilo isplanirano. Izbori zakazani za 24. april, nekako se računalo, neće poplave pre maja, a tada će svakako sve već biti gotovo...

A onda nam bog posla kišu... Ne, ne bog, nikako.

- Bog nije kriv! Imamo elementarne nepogode, a naše je da uradimo što je moguće više - rekao je Aleksandar Vučić.

A onda poručio da će država nastaviti da radi na preventivi, te da je ponosan na činjenicu da je za vreme aktuelne vlasti urađeno više objekata vodoprivrede nego u prethodnih 40 godina, jer su oni zaštitili i Krupanj, dobrim delom i Obrenovac, donji deo toka Čemernice...

Na kraju je pozvao narod da bude malo odgovorniji i osigura svoju imovinu od bujičnih voda, kao što je to praksa u, kako je rekao, Švajcarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Pa, da... Možda je ipak narod kriv... Ljudi su sami krivi zato što nemaju para da se osiguraju, što im je preče da kupe hranu, pelene, plate struju i vodu... Ima premijer pravo da se ljuti. Ništa nismo naučili iz majskih poplava i dozvolili smo da nam se ponovo dogodi isto.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.03.2016. 16:31
A sta je narod ocekiva kad su se kucic i pacic docepali vlasti. Uz sve ove poplave oni narodu kao ironicnu utjehu nude Beograd na vodi. Ceme uludo bacati pare kad je sva Srbija na vodi ili pod vodom???
Sreda 09.03.2016. 17:07
Obicna bagra!Nista drugo!
Sreda 09.03.2016. 17:34
tvoj bog i nas Bog nisu isto! kriva je tvoja organizovana nesposobnost! sada moramo mi da je ispravljamo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online