Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 15.03.2016.
13:10
Lj. I. - Vesti A

Posle izbora 12.000 policajaca ostaje bez posla?!

Novim Zakonom o policiji koji će biti usvojen odmah posle parlamentarnih izbora iz MUP će biti otpušteno 12.000 ljudi, tvrdi Nezavisni policijski sindikat Srbije. Ako se to dogodi, Srbija će imati dva policajca na 1.000 stanovnika, dok je standard EU sedam policajaca na hiljadu građana.

M. Karović
Šta ćemo bez policajaca?

- Smatramo da se o ovome mora govoriti pre izbora i očekujemo da se sve stranke izjasne povodom ovog problema koji ozbiljno ugrožava nacionalnu bezbednost. Zato pozivamo građane da nam se pridruže 27. marta na protestu pred zgradom Vlade Srbije - rekao je Momčilo Vidojević, predsednik sindikata.

Njegov zamenik Miloš Jelenković je najavio i udruženu sindikalnu akciju svih sindikata policije za 18. april kada bi, ako se i ostali sindikalci odazovu, policija trebalo da stupi u generalni štrajk.

Na konferenciji za medije su se čuli i napadi sindikalaca na ministra Nebojšu Stefanovića za kojeg tvrde da progoni sindikalce, zabranjuje im sastanke i pravo na sindikalno organizovanje, optužujući ih za kriminal. Takođe, Vidojević se obrušio i na Biljanu Popović Ivković, šeficu Biroa za medije MUP navodeći da nije kvalifikovana da obavlja taj posao.

I konferencija bi se završila mirno da među novinarima nije sedela upravo Biljana Popović Ivković koja je žestoko uzvratila sindikalcima, pokazujući diplomu i zahtevajući da i oni odgovore na neka njena pitanja. Kako su Vidojević i saradnici pokušali da konferenciju napuste bez da im novinari postavljaju pitanja, čelnica Biroa za medije MUP ih je nazvala "kukavicama" postavljajući čelniku sindikata neugodna pitanja.

- Zašto bežite od jedne žene? Što nam ne kažete kako ste sa tri razreda škole postali policajac i ko je vama i vašoj supruzi uredio premeštaj službe iz Novog Pazara u Beograd? Iznosite laži na račun ministra i ministarstva, a zapravo ste politička organizacija koja je učestvovala na političkom skupu Zavetnika u Nišu - navela je Popović-Ivković.

Čelnik NPSS se potom vratio u salu nastavljajući prepirku koja ubrzo nije više bila interesantna malobrojnim novinarima.

- Zarađujete 108.000 dinara, imate službeni automobil, a svoj posao shvatate kao obračun sa sindikalcima. Sram vas bilo - odgovorio je Vidojević.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.03.2016. 16:58
Pa poIovina pandura bavi se dovozenjem i prodajom poIovnih automobiIa sa ootpada dEU, sta ce im patroIiranje za 300e kad mogu mesecno da doteraju i nasminkaju krs i zarade 1000e, jos 1000e drzavi i 700e automobiI u dEU.
Utorak 15.03.2016. 18:37
Naravno da ce ostati bez posla, samo ako glasaju za Vucica i SNS. Treba svaki policajac da glasa protiv Vucica, sigurno ce biti bolje i mozda nece ostati bez posla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online