Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
108
Sreda 30.03.2016.
19:25
Vestionline A

"Regan počeo uništavanje SFRJ, Milošević otrovan u Hagu"

Rat protiv SR Jugoslavije vođen je pod lažnim humanitarnim izgovorom, a ratne zločine počinili su NATO i SAD, objavljeno je na sajtu kanadskog Centra za istraživanje globalizacije (Centre for Research on Globalization).

wikipedia.org
Ruski i američki predsednici, Mihail Gorbačov i Ronald Regan

U tekstu pod naslovom "Istorija 'humanitarnog ratovanja': NATO vladavina terora, uništenje Jugoslavije", povodom 17 godina od početka NATO bombardovanja Jugoslavije 24. marta 1999. godine i invazije vojnika te alijanse na Kosmet, navodi se da je taj rat bio "generalna proba" za naredne "humanitarne ratove", uključujući Avganistan (2001), Irak (2003), Libiju (2011), Siriju (2011) i Ukrajinu (2014).

Autor teksta Mišel Čosudovski navodi da je gorka ironija da je "takozvani Međunarodni krivični tribunal u Hagu kontrolisan upravo od onih koji su počinili masovne ratne zločine", prenosi Srna.

Milošević otrovan u Hagu

- SAD i NATO su pokrenuli rat u Jugoslaviji. Predsednik Slobodan Milošević optužen je za ratne zločine, a otrovan je u svojoj ćeliji u zatvoru pod pokroviteljstvom Tribunala - navodi se u tekstu. 

Reuters

Pišući o ratnim zločinima SAD i NATO autor ističe da su od juna 1999. godine NATO i Misija UN na Kosovu (UNMIK) aktivno podržavali OVK, koja je počinila veliki broj ratnih zločina.

- Važno je da se shvati da su te zločine naredili aktuelni i bivši premijeri tzv. Vlade Kosova - navodi se u tekstu i dodaje da je od 1999. godine državni terorizam na Kosovu postao sastavni deo plana Alijanse.

- Aktuelna vlada predsednika Hašima Tačija, bivšeg komandant OVK, izdanak je ove vladavine terora. To nije vlada u uobičajenom značenju te reči. To je teroristička organizacija povezana sa organizovanim kriminalom. To je instrument strane okupacije - navodi se u tekstu. 

U tekstu se citiraju riječi Vilijama Roklera, bivšeg tužioca Nirnberškog tribunala za ratne zločine, koji je rekao da "napad 1999. godine predstavlja kršenje osnovnih postulata Povelje UN i drugih konvencija i sporazuma. Napad na Jugoslaviju predstavlja najdrskijju međunarodnu agresiju od napada nacista na Poljsku da se spreče "poljski zločini" nad Nemcima. SAD tu su odbacile međunarodni legalitet i pristojnost i krenule pravcem pobesnjelog sirovog imperijalizma. To je bio zločin protiv mira.

Regan rešio da uništi Jugoslaviju početkom 80-ih

Raj na zemlji

Autor podseća da je Jugoslavija tokom 60-tih godina prošlog veka imala godišnji bruto proizvod od 6,1 odsto, da je zdravstvo bilo besplatno, stopa pismenosti iznosila 91 odsto, a prosečan životni vek 72 godine.

Autor podseća da postoje dokazi da je američka administracija zajedno sa svojim saveznicima odlučila da destabilizuje i uništi Jugoslaviju početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Odluku da se Jugoslavija uništi i da se uspostavi više malih državica donela je Reganova administracija početkom osamdesetih godina prošlog veka. 

U direktivi o odluci nacionalne bezbednosti pod nazivom "Američka politika prema Jugoslaviji" (NSDD 133) definiše se okvir spoljne politike za destabilizaciju modela tržišnog socijalizma Jugoslavije i uspostavljanje američke sfere uticaja u jugoistočnoj Evropi.

U tu svrhu, izveden je niz tajnih obaveštajnih akcija i operacija, koje se su sastojale u formiranju i podršci secesionističkih paravojnih grupacija, prvo u BiH, a kasnije na Kosmetu.

Te tajne operacije izvedene su u kombinaciji sa destabilizacijom jugoslovenske ekonomije. Jak ekonomski "lek" pod okriljem MMF-a i Svetske banke na kraju je doveo do propasti jugoslovenske industrijske baze, raspada radničke kooperative i osiromašenja populacije. 

POVEZANE VESTI

Sreda 30.03.2016. 20:49
MARIJAN RISTIČEVIĆ: Očaj, siromaštvo i neizdrživu bedu doneo nam 5. oktobar! peti oktobar dan kad je svetlo slobode i demokratije, posle dvanaest godina vladavine Slobodana Miloševića, samo na trenutak, obasjalo na stotine hiljada onih koji su čekali taj dan, i onih koji su izginuli u ratovima, čistkama ili na drugi način umrli, a da taj zračak slobode nisu ni osetili! Dan nade, koja je brzo izbledela na našim licima, i usahla u našim srcima. Danas dvanaest godina kasnije na Jutjubu gledam kako komunalni policajci gradonačelnika grada Beograda Dragana Đilasa hapse starca od šesdeset godina, primenjujući silu, samo zato što se usudio da u gradski autobus uđe bez karte. Još mi odzvanja u ušima, prilikom hapšenja, njegovo muklo “deco nemam ni za leba a kamoli za kartu“ . Naša zemlja je opljačkana surovo do gole koske a korist su izvukle strane banke, strani trgovinski lanci i domaći inferiorni poslušnici, koji su za svoj posluh dobili ekskluzivno pravo da opljačkaju ostatak sopstvenog naroda i sopstvene države. Danas, dvanaest godina posle petog oktobra, siromaštvo i beda našeg naroda je neizdrživa za gledanje. Dok hiljade, desetine hiljada, stotine hiljada naših ljudi, žena, staraca i dece gladuje, u predvečerje petog oktobra, grupica oholih, bezobzirnih i bezobraznih, izvrgavaju ruglu Isusa Hrista. Tu smotru šake bogohulnika i nevernika, koji od svoje “seksualne orijentacije“ prave biznis i karijeru, obezbeđivalo je više policajaca nego što je petog oktobra 2000.- te branilo vlast Slobodana Miloševića. Srbija Cara Dušana, Srbija Cara Lazara i Obilića, Srbija Karađorđa i Miloša, Srbija njiva i šljiva, postala je Srbija srama, beznađa i očaja! U toj Srbiji se od gladnih otelo da bi se iz budžeta isfinansirale LGBT “svečanosti“. U Srbiji nacionalno bogastvo, prirodna i stvorena dobra, trebalo bi da služe da svako ima pošten posao, pristojnu zaradu, čestit dom, dostupno školstvo i zdravstvo i dostojanstvenu starost. Umesto toga, umesto obećanih zlatnih kašika dovedeni smo do praznih tanjira i narodnih kuhinja. I danas se kaiš najčešće steže oko praznih stomaka ! Umesto, kao nekada, u protestne šetnje naš narod uglavnom šeta od kontejnera do kontejnera. Tako izgladneli narod lako je varati na izborima. Gladna riba na udicu sama juri! Dobili smo najduži i najviši most da bi nas lakše prevodili žedne preko vode. Umesto nekadašnje jedne TV Basitlje danas imamo najmanje pet. Umesto štampanih medija pod kontrolom vlasti imamo medije u vlasništvu vlasti. Na kraju pitanje koje mi se nameće da li u Srbiji sloboda sviće samo kad režimskim novinama potpališ režimsku televiziju i traje li ko leptirov život?!
Četvrtak 31.03.2016. 00:01
Према мишљењу већине српских политичких аналитичара, однос је следећи: 95% Срба – су отворени, доследни, убеђени русофили, а 5% – су либерали-западњаци који су освојили власт у Србији, ослањајући се на инострану помоћ, на инострани притисак, који су практично уништили сву независну српску привреду. Они настављају да уништавају свој сопствени народ, потпуно лишавајући Србију сваког суверенитета и будућности, просто за новац продајући своју земљу и свој народ Бриселу и Вашингтону.
Četvrtak 31.03.2016. 00:03
To su nam donijeli Tadic, Vucic itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online