Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.04.2016.
18:38
Vestionline A

Hit: Kako je Dačić rekao Eštonovoj "nama je sa vama fak evri dej"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, u ponedeljak uveče bio je gost Milomira Marića, prvi put od osnivanja njegove emisije "Ćirilica", kada je otvoreno pričao o brojnim temama: svojim počecima, socijalistima, radu u ministarstvu. Ako niste pogledali ovu emisiju, obavezno to uradite. Lider socijalista je bukvalno briljirao, zabavićete se sigurno.

Tanjug
Uvek ima spreman odgovor: Ivica Dačić

Dačić je na samom početku emisije rekao da se 26 godina bavi politikom, i da se seća da je jedne godine bio na naslovnim stranama više od 100 puta, zbog čega je odavno prestao da to shvata tragično. Govoreći o svojoj partiji, Dačić je konstatovao da je pretekao u 21. vek, uz napomenu da socijalisti nisu isti kao nekad.

Na pitanje voditelja zašto Srbe nazivaju malim Rusima, kada nismo ni u prvih 10 omiljenih ruskih naroda, i konstataciju da Srbi i dalje nisu zauzeli stranu (misleći na Istok i Zapad), Dačić je naveo da je u pitanju složena problematika, podsećajući na to da Car Dušan anatemisan, jer je napao Vizantiju, što govori o tome da su i u to vreme postojale dileme kojoj strani se treba prikloniti.

Hag i presuda Šešelju

Lider socijalista se osvrnuo i na hašku presudu Vojislavu Šešelju, ističući da očekuje dalje korake ovog suda. Prema njegovom mišljenju, oslobađajuća presuda, kojom je "četnički vojvoda" u prvom stepenu oslobođen krivice doneta je u duhu uloge Tribunala koju on ima u izborima zakazanim za 24. april.t

Dačić je govorio i o članstvu Kosova u UNESCO, zamerajući pasivnost srpskoj javnosti.

- Zaprepaščuje me indolentnost srpskih intelektualaca, javnih ličnosti, SPC, SANU, pa i Matice srpske. Mogu da mrzim Albance zbog toga što su uradili našim crkvama, ali oni su UNESCO-u dostavili mišljenja raznih stručnjaka, koji idu njima u prilog, a ja ne mogu nikoga da nateram da se oglasi. Mi smo dobili tu bitku iz kancelarije - rekao je Dačić, zbog čega je dobio aplauz.

Pričajući o tome kako je rezolucija 1244 jedino za šta se još držimo u borbi za Kosovo, Dačić je rekao da u toj stvari može da nam pomogne samo lobiranje i mudro vođeni međunarodni odnosi. U prilog tome naveo je primer Fidžija, koji je zvanično priznao Kosovo.

- Kada sam njihovog ministra pitao zašto su to uradili, rekao mi je da nisu, da bi me posle 15 minuta pozvao, s informacijom da ga jesu priznali, što znači da je neko za to lobirao - ispričao je Dačić.

Komentarišući svoj pristup međunarodnim odnosima, Dačić je rekao da nije sve u diplomatiji, i da se u komunikaciji sa inostranim zvaničnicima često dešavaju incidenti, ali i komične situacije.

- Edita Tahiri na svim sastancima odmah počne o genocidu. Više puta je tu bio prisutan i Vučić, kog su takođe uspevali da isprovociraju. Tači je, na primer, bio veoma neprijatan oko članstva u UNESCO,  i nije ni želeo da razgovaramo o tome.

- Jednom prilikom, kad smo raspravljali o nekim tačkama u vezi priključenja EU, posle Briselskog sporazuma, dogodila se jedna smešna situacija. Postoji nekoliko komiteta EU, od kojih su dva za opšte i inostrane poslove: GAK i FAK. Dogovarajući se kada ćemo se čime baviti, Ketrin Ešton, s kojom sam ja vrlo blizak, rekla je "sutra ćemo GAK, a u petak FAK", na šta sam joj odgovorio "nama je s vama fak evri dej" - prepričao je Dačić.

A o čemu je još Dačić govorio u Ćirilici pogledajte na video snimku:

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online